سوسن طاقدیس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره آثار جدیدش اظهار کرد: از جمله آثار در دست انتشارم میتوانم به «قصههای شهر هرت» اشاره کنم. حدود 20 سال روی این مجموعه تحقیق کردم تا ببینم چه قصههایی میتواند در آن قرار گیرد. نوشتن این قصهها 12 سال طول کشید و شامل قصههای بهم پیوسته ولی با مضامین جداگانه است و به نوعی آفریدن افسانههای جدید برای دنیای امروز محسوب میشود بهگونهای که برای بچهها ملموس و قابل درک باشد.
این نویسنده کتابهای کودک و نوجوان درباره این مجموعه توضیح داد: در این قصهها مسائل جامعهشناسی مطرح میشود. یک قصه از شهر هرت در ادبیات کهن ما وجود دارد. در یکی از این قصهها روایت شهری بیان میشود که آهنگری در آن یک نفر را کشته و میخواهند او را اعدام کنند، اما چون در آن شهر فقط یک آهنگر وجود دارد، تصمیم میگیرند او را اعدام نکنند و چون دو دلاک دارند، یکی از آنها را به جای آهنگر اعدام کنند. همچنین در یکی دیگر از این داستانها، مردم شهر ناراحتند که چرا مانند سایر شهرها اژدهایی سرچشمهشان وجود ندارد که هر روز یکی از دختران را به او بدهد تا بخورد. آنها بالاخره یک اژدها پیر گیاهخوار پیدا میکنند و بر سر چشمه شهرشان مینشانند و هر روز یکی از دختران شهر را برای خوردن به او میدهند، اما چون اژدها گیاهخوار بوده هیچکدام از آنها نمیخورد، بلکه درون غاری پنهان میکند تا اینکه بالاخره مردم شهر شکایت میکنند که چرا مانند مردم شهرهای دیگر پهلوانی ندارد که این اژدها را بکشد و دختران را نجات دهد. بالاخره یک پهلوان خل و چل پیدا میشود که به مبارزه با اژدها میرود.
طاقدیس در ادامه گفت: این مجموعه شامل 18 قصه است که احتمالا در قالب 6 جلد جداگانه منتشر شود. هر جلد شامل یک قصه کوتاه، یک قصه متوسط و یک داستان بلند خواهد بود. مضامین این قصهها از افسانههای قدیمی، لطیفهها و جکهای امروزی مردم الهام گرفته شده و نوعی طنز بیمنطقی در آن وجود دارد و برای گروه سنی کودک و نوجوان جذاب است. این مجموعه را 8 سال پیش برای چاپ به انتشارات تکا داده بودم که منتشر نشد و الان برای چاپ به نشر افق تحویل دادهام.
سوسن طاقدیس، نویسنده کتابهای کودک و نوجوان، در سال 1338 در شیراز به دنیا آمد. فعالیتهای داستاننویسی حرفهای خود را با نوشتن داستان «بابای من دزد بود» در کیهان بچهها آغاز کرد. وی آثار متعددی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان به بازار نشر ارائه داده که «قدم یازدهم»، «زرافه من آبی است»، «پشت آن دیوار آبی»، «هزار سال نگاه» و «تو هم آن سرخی را میبینی» تعدادی از آثار آنهاست.