بابک نیکطلب در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) برای مطالعه آخر هفته کتاب «هزار سال شعر فارسی» را به کودکان و نوجوانان پیشنهاد داد و اظهار کرد: این کتاب به همه شاعران مشهور در هزار سال گذشته پرداخته و توسط سیروس طاهباز، احمدرضا احمدی، جعفر ابراهیمی و اسدالله شعبانی جمعآوری شده است.
این شاعر و منتقد ادبی توضیح داد: شعر فارسی با بیش از هزار سال پیشینه بر دیگر معارف میراث فرهنگ اسلامی ایران سایه افکنده و هیچ زبانی در دنیا همه آثار ادبی شعر فارسی را در صفحات کتابها ضبط نکرده است. در این کتاب به اختصار زندگینامه، سبک و گزیدهای از آثار هرکدام از شاعران مشهور از قرن سوم تا امروز، بیان شده و کودکان و نوجوانان با مطالعه آن میتوانند اطلاعات خوبی نسبت به بزرگان، ادبیان و شاعران کشورشان کسب کنند. در انتخاب شعرهای این مجموعه و همچنین نگارش شرح حال مختصر شاعران، مستقیما به دیوانهای چاپ معتبر این شاعران مراجعه شده و از رودکی، پدر شعر فارسی تا نیما یوشیج، بنیانگذار شعر نوین فارسی نمونههایی در این مجموعه آورده شده است.
به گفته وی، کسب اطلاعات نسبت به مفاخر و بزرگان سرزمینمان بسیار مهم و ارزشمند است که به سادگی امکانپذیر نیست و نیازمند مطالعه آثار فراوان و تحقیق و پژوهش گسترده است. جمعآوری همه این اطلاعات در یک مجموعه بسیار ارزشمند و فرصت خوبی است تا نوجوانان به اطلاعات خوبی دست یابند.
نیکطلب گفت: «هزار سال شعر فارسی» نخستینبار در سال 1365 از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر و بعد از آن هم بهصورت مستمر تجدیدچاپ شده است.
این شاعر و منتقد ادبی در ادامه مطالعه کتاب «ساختارشناسی شعر کودک» نوشته محمد دهریزی که از سوی انتشارات مدرسه چاپ شده را به مخاطبان پیشنهاد داد و اظهار کرد: در این کتاب به خوبی به شعر کودک و شاعران کودک از آغاز تاکنون پرداخته شده و تنها منبعی است که در آن به نام، زندگینامه و آثار شاعران کودک از آغاز تا امروز پرداخته است و میتواند اثر مناسبی برای استفاده نوجوانان، جوانان، دانشجویان رشته ادبیات فارسی و مربیان باشد.
بابک نيکطلب در سال 1346 در تهران متولد شد. وی فارغالتحصيل رشته زبان و ادبيات فارسی و كارشناس ادبی وزارت آموزش و پرورش است. حوزه هنری تهران، مجلات رشد، كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان و شورای شعر سازمان فرهنگی هنري شهرداری تهران از جمله موسسات فرهنگی است كه وی با آنها همكاری داشته است. از جمله آثار نیکطلب میتوان به «پيشواز روشنی»، «نردبانی از ستاره»، «تا خیابان خوشبخت»، مجموعه «گلبانگ تربيت»، «پنجرههای آسمان»، «گاهنامه شعر نوجوانان»، «سعدی امروز»، «حافظ امروز» و «آسياب، بچرخ، بچرخ» اشاره کرد. كتاب «پيشواز روشنی» از این نویسنده، برنده چهارمين جشنواره كتاب سال كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان و برنده كتاب سال سروش نوجوان در سال 1373 شده است.