محمود برآبادی، نایبرئیس انجمن نویسندگان کودک، بهعنوان مهمان غرفه موسسه خانه کتاب در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: مطبوعات از رسانههای معتبر و قدیمی بوده که هنوز هم جایگاه خود را بهعنوان یک رسانه خوب در کشور حفظ کرده و در مواردی حتی از رسانههای دیداری و شنیداری هم اعتبار بیشتری یافتهاند.
این نویسنده و منتقد ادبی ادامه داد: ماندگاری مطبوعات نسبت به رسانههای دیداری و شنیداری بسیار بیشتر است، چراکه ویژگی بارز رسانههای دیداری و شنیداری سرعت در انتقال پیام و مفاهیم است و ماندگاری زیادی ندارد. این مساله رسالت مطبوعات را نسبت به صحت و سقم اخباری که منتشر میکنند، بیشتر کرده است.
به گفته برآبادی امروزه مطبوعات بیشتر به سمت تخصصی شدن در حوزههای مختلف مانند اقتصاد، فرهنگ و سیاست پیش میروند و مخاطبان تخصصی خود را جذب میکنند.
کتابها وامدار مطبوعاتاند
این نویسنده و منقد ادبی با بیان اینکه مطبوعات و کتاب هر دو از یک خانوادهاند، اظهار کرد: مطبوعات و کتاب هر دو بر نوشتن، خواندن و چاپ تمرکز دارند و در بسیاری از مواقع هم مطبوعات ادامه کتاب هستند و هم کتابها وامدار مطبوعاتاند. اغلب مطالب کتابها ابتدا در نشریات چاپ میشوند و بعدها بهصورت کتاب در میآیند؛ در واقع ایندو به همدیگر خوراک میدهند و اغلب نویسندگان مطبوعات، نویسندگان کتاب هم هستند و بالعکس و به دلیل این علاقهای که بین کتاب و مطبوعات وجود دارد، همیشه کتابها از طریق مطبوعات معرفی، بررسی و نقد میشوند.
ایبنا منبع مناسبی برای پژوهش در حوزه کتاب است
برآبادی در ادامه سخنانش به «ایبنا» بهعنوان خبرگزاری تخصصی کتاب در ایران اشاره کرد و گفت: «ایبنا» از ابتدای شکل گرفتن تا به حال یکی از منابع قابل دسترس برای افرادی است که به نوعی با این حوزه سروکار دارند یا علاقهمند به کتاب و کتابخوانی هستند و به راحتی میتوانند آخرین و تازهترین اخبار حوزه کتاب را از طریق «ایبنا» کسب کنند. همچنین به دلیل قابلیت دسترسی به آرشیو مطالب در این خبرگزاری تخصصی، امکان تحقیق و پژوهش برای افرادی که میخواهند در این حوزه کار کنند، فراهم شده است.
درباره محمود برآبادی
محمود برآبادی، نویسنده پیشکسوت و منتقد ادبیات کودک و نوجوان، در سال 1331 در سبزوار به دنیا آمد. وی تا به حال آثار زیادی را برای کودکان و نوجوانان تالیف و بازنویسی کرده است. از جمله آثار برآبادی میتوان به «آغاز»، «داستان گل سرخ»، «آبنبات چوبی»، «بهاری دیگر»، «یادهای کودکی»، «مشهدی حسن آسیابان ماست»، «راز باغ متروک»، «آن کس که حقیقت را میداند»، «فرفره کاغذی»، «کاسه چینی مادربزرگ»، «کیف احمد»، «دوچرخهسواری در خیابان»، «بازی خطرناک»، »آبگیر و مرغابیها» و «دنیای کوچک جوجه تنبل» اشاره کرد. وی در حال حاضر نایبرئیس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان است.