به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم تشییع پیکر توران میرهادی، مادربزرگ ادبیات کودک، با حضور احمد مسجد جامعی، نوشآفرین انصاری، مهدی محقق، هوشنگ مرادی کرمانی، مصطفی رحماندوست، اسدالله شعبانی، هادی محمدی و جمع کثیری از نویسندگان، محققان و دستاندرکاران ادبیات کودک و نوجوان، صبح جمعه (21 آبان 1395) در خانه هنرمندان برگزار شد.
راه میرهادی را با پایداری ادامه دهیم
احمد مسجدجامعی در این مراسم با بیان اینکه صفای باطن توران میرهادی و دغدغهاش برای کودکان، رفتار معصومانهای در او ایجاد کرده بود، گفت: معصومیت میرهادی معصومیتی کودکانه را به مخاطب بازتاب میداد و افراد بسیاری را به خود جذب میکرد و بیشتر افرادی که با او در شورای کتاب کودک یا فرهنگنامه همکاری میکردند، به صورت افتخاری و با علاقه و بیتوقع این کار را انجام میدادند.
وی فرهنگنامه کودکان و نوجوانان را از مهمترین دستاوردها و کارهای ماندگار میرهادی عنوان کرد و افزود: اگرچه نتیجه نهایی فرهنگنامه را ندید، اما بنیان استواری برای آن بنا نهاد. او همچنین فضایی را برای گفتوگوی کودکان ایران با کودکان جهان باز کرد که ماندگار شد، چراکه ما نمیتوانیم بدون تعامل و ارتباط با جهان به خودمان افتخار کنیم.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: میرهادی در گذشته بزرگترین بنیاد آموزشی را بنا نهاد و پس از آن خاطراتش باقی ماند و به نوشتن تجربیاتش از مدرسه فرهاد پرداخت. با همه روح معصومانه و حس کودکانهای که در رفتار و صفای باطنش داشت با اینکه در میان ما نیست، اما خاطرات بزرگی از خود به جای گذاشت.
به گفته مسجدجامعی، خوبیها و تجربیات بزرگ و راههایی که میرهادی رفت و رازهایی که گشود باید توسط افرادی که دلسوز آموزش و پرورش و کودکان این سرزمین هستند ادامه یابد و ادامه فعالیتهای او نیازمند پایداری و استمرار است و هر روز باید یاد او را تجدید کنیم.
میرهادی؛ بانویی توانمند و پژوهشگر بود
دبیر شورای کتاب کودک نیز در این مراسم ضمن تسلیت به دانشآموزان سابق مدرسه فرهاد، اعضای شورای کتاب کودک، فرهنگنامه کودکان و نوجوانان، خانه کتابدار و همه دوستداران این بانوی ادبیات کودک، گفت: توران میرهادی بانویی توانمند، محقق و پژوهشگر بود و در این روزها سیل نوشته، فیلم و عکس از سوی دوستان و همکاران خانم میرهادی به دست ما رسیده که بعضی از آنها را برای آشنایی بیشتر با ابعاد شخصیتی این بانو در کانال شورای کتاب کودک گذاشتیم.
نوشآفرین انصاری درباره ابعاد مختلف شخصیتی و کاری مادربزرگ ادبیات کودک بیان کرد: توران میرهادی وجود پربرکت و تاثیرگذاری داشت و کتابهای درسی بسیاری نوشت و مقالات ارزشمند و بسیاری در فرهنگنامه کودکان و نوجوانان از او به یادگار مانده، اما آنچه که در میان آثارش بیشتر خوانده شده، کتاب «مادر» است.
وی ادامه داد: در «جستجو در راهها و روشهای تربیت» نیز که گردآمدهای از تجربههای او در ازای سالها سرپرستی مدرسه فرهاد است، آنچه از همه مهمتر و جستجو در راه تعلیم و تربیت است، نسبت به سایر بخشها کمتر دیده و خوانده شده و بیشتر به بخشهای دیگر مانند کتابخانه و کودکستان توجه شده است. به دلیل اینکه متولیان آموزش و پرورش ما به افراد خودی کمتر بها میدهند و به پژوهشهای خودی کمتر توجه میکنند و نگاه آنها بسیار کم عمق و شگفت زده به سوی دیگران است و سهرابها و یمینیشریفها و بزرگان خودمان را نمیبینند و الگوها را در جاهای دیگری جستجو میکنند.
انصاری در ادامه سخنانش، صلح و آرامش برای کودکان، بیرون راندن رقابت ناسالم از دلها، خانوادهها و مدارس، گسترش دادن روحیه داوطلبانه برای خدمت به مردم و به پایان رساندن ویرایش نخست فرهنگنامه کودکان و نوجوانان را از آرزوهای این بانوی بزرگ برشمرد و از سوی همه افرادی که حضور داشتند با توران میرهادی بیعت کردکه هرچه در توان دارند برای تحقق آرزوهای او صرف کنند.
دبیر شورای کتاب کودک همچنین بیان کرد: ما برای به ثمر رساندن فرهنگنامه کودکان و نوجوانان نیاز به مکان بزرگتر و امکانات مالی بیشتری داریم و از همه افرادی که نسبت به توران میرهادی و فرهنگنامه مهر دارند میخواهم باهمه توانشان در کنار شورای کتاب کودک و فرهنگنامه باشند و برای تحقق آرزوهای خانم میرهادی بکوشند.