به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم هیجدهمین سالگرد انجمن نویسندگان کودک و نوجوان با حضور اعضای هیات مدیره انجمن و جمعی از نویسندگان، شاعران، مترجمان و پژوهشگران این حوزه عصر چهارشنبه(6 بهمن 1395) در محل انجمن نویسندگان کودک و نوجوان برگزار شد.
فریدون عموزاده خلیلی در ابتدای این جلسه ضمن ابراز تاسف به حادثه پلاسکو بیان کرد: امسال سالگرد انجمن را با غم و اندوه بزرگ از دست دادن آتش نشانهایی برگزار میکنیم که جانشان را دادند تا جان مردم را نجات دهند. به همین دلیل امسال برخی از برنامهها مانند کیک تولد و ... را نداریم، اما طبق سنت هرسال مراسم قصه خوانی و شعرخوانی را برگزار میکنیم.
رئیس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان در ادامه بیان کرد: نوزدهمین سالگرد میتواند معنای جداگانهای برای ما داشته باشد، همانطور که در هیجده و نوزده سالگی روند زندگی جوانها تغییر میکند و راهی مسیرهای تازهای میشوند امیدوارم این آغاز هم برای انجمن نویدبخش مسیرهای تازه، راههای تازه و بختهای جدید باشد.
دل و جانم همیشه با انجمن نویسندگان کودک است
شهرام اقبال زاده، نویسنده، مترجم و منتقد ادبی، نیز در این مراسم به نهادی بودنش اشاره کرد و گفت: ادبیات سه جنبه دارد، نهاد، نظریه و خلق ادبی. من ممکن است پیشرفت چندانی در نظریه و خلق ادبی نکرده باشم اما خوشحالم که همیشه یک نهادی بودهام. هویت نخست نهادی من شورای کتاب کودک و هویت دوم نهادی من انجمن نویسندگان کودک و نوجوان بوده که دل و جانم همیشه با آن است.
برگزاری برنامه «کاروان کتاب» از سوی انجمن نویسندگان
عزتالله الوندی، دبیر انجمن نویسندگان کودک و نوجوان نیز در این آئین ضمن گرامی داشتن یاد آتش نشانان حادثه پلاسکو به بیان برنامههای مختلف انجمن در طول سال جاری اشاره کرد گفت: برنامه کاروان کتاب از برنامههایی است که انجمن در شهرهای مختلف کشور برگزار میکند. برنامه سفر 50 نویسنده کودک و نوجوان به تبریز و دیدار با کودکان و نوجوانان تبریزی، برگزاری سه جلسه با شهردار و صاحبان صنعت و سرمایه در تبریز و ستاد احیای دریاچه ارومیه و بزرگداشت عبدالمجید نجفی در کانون تبریز از جمله برنامههایی بود که در راستای برنامه کاروان کتاب انجام شد.
کارکرد ادبیات کودک فقط در پرکردن خلاءهای نظام آموزشی نیست
علی اصغر سیدآبادی، از اعضای انجمن نویسندگان کودک نیز در این مراسم به حادثه پلاسکو و همدردی با خانوادههای آنها اشاره کرد و گفت: کارکرد ادبیات کودک فقط در آموزش دادن یا پرکردن خلاءهای نظام آموزش و پرورش نیست، مهمترین کارکرد ادبیات کودک تسکین دادن و تسلی دادن در اینگونه ایام است.
نامهای به آتش نشانان قهرمان
در ادامه این مراسم نامهای از سوی اعضای انجمن نویسندگان کودک و نوجوان به فرزندان آتش نشانان قهرمان نوشته و قرائت شد. در بخشی از این نامه آمده بود: «ما نویسنده و شاعریم. ما قصه و داستان و شعر مینویسیم. توی قصهها و داستانها و شعرها پر از قهرمان است. ما قهرمانها را خیلی خوب میشناسیم. میدانیم که قهرمانها مقابل زشتی و بدی میایستند و برای نجات دادن دیگران با دیو و هیولا و اژدها و حاکمان ستمگر مبارزه میکنند. میدانیم که قهرمانها از زندان و آتش و مرگ نمیترسند. میدانیم که قهرمانها هرگز نمیمیرند؛ آنها صدسال، هزار سال هم بیشتراصلا تا ابد زندهاند. قهرمانها زنده میمانند چون میروند توی کتابها، میروند قهرمان قصهها و داستانها و شعرها میشوند...»