به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) «خانه درختی 13 طبقه» عنوان کتابی است نوشته اندی گریفیتس و تری دنتون که آنیتا یارمحمدی آن را ترجمه کرده و به تازگی از سوی نشر هوپا برای نوجوانان منتشر شده است.
مجموعه داستانهای «خانه درختی» شامل چهار کتاب تصویری با عنوانهای «خانه درختی 13 طبقه»، «خانه درختی 26 طبقه»، «خانه درختی 39 طبقه»، «خانه درختی 52 طبقه» است که ماجراهای پرهیجان و خندهدار طبقهدارترین خانهدرختی دنیا را تعریف میکنند. «اندی» و «تری» ساکنان این خانه درختی هستند و با هم کتاب مینویسند. طبقهدارترین خانه درختی دنیا که در هر جلد سیزده طبقه دیگر هم به آن اضافه میشود؛ هر طبقه پر از اختراعات عجیبوغریب و وسایل و موجودات بامزه است.
کتاب «خانه درختی 13 طبقه» سراسر خنده و ماجرا از دو تا آدم است که مدام فکر تفریح، خوشگذرانی، اختراع و ماجراجویی هستند، اما کارشان را هم به بهترین شکل ممکن انجام میدهند. تری خرابکاری میکند و اندی درستش میکند. البته یکجاهایی هم تری به دادِ اندی میرسد. راستی «جیل» هم هست. دوست اندی و تری. دختربچهای که توی خانهاش یکعالم حیوان نگهداری میکند و خانهاش کم از باغوحش ندارد.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «گوریل گنده، یکی از پاهای گندهاش را بلند کرد و صاف گذاشت روی واقی. راننده واقیِ خرد و خاک شیر شده را به لیموزین برگرداند.
تری گفت: «فکر میکنی حالش خوب شه؟»
گفتم: «خب، هنوز داره واق واق می کنه.»
تری آه کشید: «حتی نتونستم درست ببینمش.»
گوریل وقت تلف نکرد، برگشته بود سراغ درخت و دوباره تکانش می داد، محکم تر از قبل.
تری گفت: «وای نه، واقعا تو دردسر افتادیم. حتی واق واق واقعی نجاتمون نداد. حالا چی کار کنیم؟»
گفتم: «با خونه درختی خداحافظی کن. سلام بر لونه میمونها! بدون خونه درختی نه جایی واسه زندگی کردن داریم نه واسه کتاب نوشتن.»
تری گفت: «من از میمونها متنفرم! از گوریلهای گنده هم همینطور!» گفتم: «خب همهاش تقصیر خودته! اگه میمون دریایی سفارش نداده بودی یا موز غول پیکر نمی ساختی الان اینجوری نمیشد.»
اندی گریفیتس، متولد سال 1961 و یکی از محبوبترین نویسندگان کودک استرالیایی است. این نویسنده را بیشتر به خاطر مجموعه کتابهایش از جمله مجموعه جذاب خانه درختی میشناسند. کتابهای اندی گریفیتس در 20 سال گذشته جزو پرفروشترینهای نیویورکتایمز بوده و بیش از 50 جایزه به انتخاب کودکان استرالیا دریافت کردهاند. او از طرفداران سوادآموزی و سفیر دولتی بنیاد سوادآموزی به بومیان است.
تری دنتون، نویسنده و تصویرگر استرالیایی، در سال 1950 متولد شد. اولین کتابش با عنوان فلیکس و الکساندر، برنده جایزه CBC برای بهترین کتاب تصویری سال بود. او بیش از 100 جلد کتاب برای کودکان و نوجوانان نوشته و تصویرگری کرده است. این کتابها در مجموعه موفق به دریافت بیش از نود جایزه به انتخاب کودکان استرالیا شدهاند. تری دنتون در زمینهی هنرهای تجسمی نیز فعالیت میکند و تاکنون نمایشگاههای بسیاری از آثار او در ملبورن برپا شده است.
آنیتا یارمحمدی، در سال 1366 متولد شد. او کارشناس رشته زبان و ادبیات فارسی است. در سال 1389 اولین کتابش را برای کودکان به نام روزی که مرغها روی سرشان ایستادند، با همکاری انتشارات امیرکبیر به چاپ رساند. اینجا نرسیده به پل عنوان اولین داستان بلند اوست که توسط نشر ققنوس منتشر شده است. از سال 1393 تاکنون چندین کتاب توسط او ترجمه و منتشر شده که دردسرهای تام و اژدهایش، تام و محاصره قلعه، تام و شوالیه تاریکی، کوچک اندازه فیل و نیروی برتر لاکی از آن جملهاند.
کتاب «خانه درختی 13 طبقه» در قالب 247 صفحه با شمارگان هزار نسخه و قیمت 150 هزار ریال از سوی نشر هوپا منتشر شده است.