معصومه انصاریان، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به مخاطبان پیشنهاد داد که اگر دنبال قصههای ناب انسانی هستند در تعطیلات آخر هفته، کتاب «اسب چوبی سحرآمیز» نوشته مگد الن ناب با ترجمه نلی محجوب را مطالعه کنند.
وی ادامه داد: اگر در رمان، به دنبال یک شخصیت از جنس خودتان میگردید که درگیر بحرانها و مسالههای آشنایی که انسانها معمولا دچارش میشوند، باشد، پیشنهاد میکنم کتاب «اسب چوبی سحرآمیز» را بخوانید.
این نویسنده و منتقد ادبی درباره این کتاب توضیح داد: رمان «اسب چوبی سحرآمیز» قصه دختر تنهایی را مطرح میکند که شخصیت محوری داستان است و تا پایان ماجراها رمان حول محور او میچرخد. دختر تنهاست و هیچ دوست و همبازی ندارد. دختر دلش را به یک اسب چوبی خوش میکند که آن را از مغازه کهنه فروشی دهکده به عنوان هدیه سال نو خریده است. اسب چوبی کهنه زخمی غبار گرفتهای که زیر یک عالمه اسباببازی و خرتوپرت دیگر گیر افتاده و کسی هم نگاهش نمیکند. آنقدر که پدر و مادر دختر و فروشنده از انتخاب دختر تعجب میکنند. دختر، هرشب پنهانی به دیدن اسب چوبی در طویله میرود، اسب را تمیز میکند، قشو میکند، قند به او میدهد و با او درد دل میکند و غبار تنهایی و اثر زخمهای کهنه را از تن اسب درمیآورد تا اینکه پس از مدتی اسبی زیبا نمایان میشود. مراقبتهای دوستانه دختر به اسب چوبیِ زخمیِ فراموش شده، جانی تازه میدهد. میان دختر و اسب یک دوستی ناب شکل میگیرد.
وی همچنین بیان کرد: اسب هم برای خودش تاریخچهای دارد؛ صاحب سنگدل و بیرحمی که او را از کتک زده و رها کرده است. دختر همه اینها را در کتابی که فروشنده نابینای پیر در اختیارش گذاشته میفهمد.
به گفته انصاریان، دوستی جان مایه رمان اسب چوبی سحرآمیز است. دوستی که به قول شازده کوچولوی سنت اگزو پری ارزشش به اندازه عمری است که به پایش صرف شده. دوستی که از دل مراقبتهای ناب و بیغل و غش دخترک جوانه زده و اسب را به دوستی منحصر به فرد و دوست داشتنی برای دخترک تبدیل کرده است. دخترکِ قصه بلد است چطور از یک اسب چوبی زخمی کتک خورده فراموش شده که زیر یک عالمه خرت و پرت گیر افتاده یک دوست واقعی بسازد. تنهایی و دوست پیدا کردن مساله انسان معاصر اعم از کودک و جوان و بزرگسال است. برای همین این کتاب برای همه خواندنی و دوست داشتنی است.
معصومه انصاریان در سال 1336 در ملایر متولد شد. وی ضمن تألیف و ترجمه در حوزه ادبیات کودک و نوجوان سابقه فعالیت در هیأت مدیره انجمن نویسندگان کودک و نوجوان را نیز در کارنامه خود داراست. از جمله آثار او میتوان به «من كى به مدرسه مىروم؟»، «من و مدادرنگىها»، «گوسفندی که عصبانی بود، خیلی عصبانی»، «خفاش دیوانه»، «اسب خوابآلود»، «بچه آبگیر» و مجموعه چهار جلدی «فروشگاه عروسکهای جادویی» اشاره کرد.