رضا بابک، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) برای مطالعه آخر هفته کتاب رمان «کنسرو غول» را به نوجوانان پیشنهاد داد و اظهار کرد: امروزه یکسری از کتابهای خوب در رویدادهای فرهنگی مانند شورای کتاب کودک یا کتابهای برگزیده کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان معرفی میشوند که بسیار خوباند و من مطالعه آنها را به بچهها پیشنهاد میکنم. اما اگر بخواهم از کتاب خاصی نام ببرم میتوانم به «کنسرو غول» مهدی رجبی و «خواهران تاریک» اشاره کنم.
وی درباره این آثار توضیح داد: این آثار جزء کارهای مدرن محسوب میشود و رجبی نگاه خوبی به نوجوانان دارد و به نظر من از قصهنویسهای بسیار موفق است.
بابک افزود: مثلا در «کنسرو غول» ماجرای پسری به نام توکا بیان میشود که پدرش را در سانحه رانندگی از دست داده و با مادرش زندگی میکند. او بسیار ترسو است و از همکلاسیهایش کتک میخورد. همچنین در خواندن کلمات و حرف زدن مشکل دارد. مادر پس از مرگ پدر دچار افسردگی شده و توکا هم بیشتر شب ها کابوس میبیند و هر دو تحت درمان دکتر روانکاو هستند. او در خیال، خودش را یک جنایتکار فرض میکند و سعی میکند که از رفتار و پوشش آنها تقلید کند. روزی پیرزنی کتابی به او می فروشد و همچنین کنسروی به او می دهد و ادعا می کند که درون کنسرو یک غول وجود دارد.
بابک در ادامه مطالعه آثار عباس جهانگیریان را هم به نوجوانان توصیه کرد و گفت: ازجمله این کتابها میتوانم به «سایه هیولا»، «وقتی جنگ تمام شد بیدارم کن» و «هامون و دریا» اشاره کنم که آثار قابل توجه و چشمگیری در حوزه ادبیات کودک ونوجوان محسوب میشوند.
این منتقدادبی درباره رمان «سایه هیولا» توضیح داد: این رمان به باور من صدایی تازه در ادبیات داستانی نوجوان ایران است؛ رمانی که اگر دست بگیری تو را با خود به « آلمه»، به پارک وحش گلستان، این بهشت گمشده ایران که ساکنان بی پناه آن زیر سایه سهمگین هیولاها، زندگیهای کوتاه و پر دلهره خود را تجربه میکنند، میبرد.
به گفته بابک، در این رمان مارال ۱۵ – ۱۶ ساله، به همراه برادر کوچکترش تایماز، برای گذران تعطیلات تابستان به محل کار پدر در پارک ملی گلستان، بزرگترین پارک وحش خاورمیانه میروند. ظاهر این حضور، دوستی و همزیستی با پرندگان و تولهها و گوسالههای آسیب دیده در قرارگاه محیطبانی آلمه است اما در پس آرام این جنگل، حوادث تلخ و ناگواری به روی آنها، آغوش گشوده است.