به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بیژن پورمند، رییس فرهنگسرای فردوس در مراسم رونمایی از سایت جشنوارههای مجازی که سهشنبه(27 تیرماه) در این فرهنگسرا برگزار شد، با تاکید بر اهمیت ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی گفت: «جشنواره تولید کتابهای صوتی کودکان، نوجوانان و نابینایان» عنوان برنامهای است که طی آن کتابهای مناسب این رده سنی و گروه اجتماعی، با مشارکت داوطلبان و علاقهمندان، به کتاب صوتی تبدیل میشود. چهارمین دوره این جشنواره در بخشهای اصلی (تولید کتاب صوتی از میان کتابهای معرفی شده)، بخش جنبی (جمعآوری افسانهها و متلها با زبانها و لهجههای محلی)، بخش قصهگوئی و بخش ویژه (تولید کتاب صوتی به صورت گروهی) برگزار میشود.
مدیر فرهنگی هنری منطقه 5 افزود: با توجه به هزینه بالای تولید و چاپ کتابهای بریل برای نابینایان و حجیم بودن آنها، امکان تبدیل بسیاری از کتابهای چاپ شده وجود ندارد. لذا در این دوره از جشنواره شرایطی فراهم شده است تا علاقهمندان بتوانند با نیت خیرخواهانه و عمل نوع دوستانه خود در تولید کتابهای صوتی مشارکت کنند.
رییس فرهنگسرای فردوس با اشاره به ویژگیهای تارنمای جشنواره گفت: بخش اصلی آن شامل تولید اثر از میان کتابهای معرفی شده و بخش جنبی آن، گردآوری افسانهها و متلها با گویشها و لهجههای محلی را شامل میشود. قصص قرآنی و دینی و همچنین بخش ویژه برای تولید کتاب صوتی به صورت گروهی و خانوادگی، از دیگر بخشهای تفکیک شده در این سایت است.
وی اضافه کرد: کتابخانه فردوس پس از گردآوری فایلهای ارسال شده به جشنواره و انجام خدمات فنی لازم بر روی آنها، آثار نهایی و کامل را برای بهرهبرداری در اختیار مراکز ویژه نابینایان در سراسر کشور قرار خواهد داد.
بیژن پورمند با اشاره به بخش مسابقه و رقابتی این دوره از جشنواره گفت: اگرچه داوطلبان با رویکرد معنوی و خیرخواهی و نوع دوستی در این جشنواره مشارکت خواهند داشت اما، پس از انتخاب آثار برگزیده توسط هیات داوران لوح و جوایز ارزنده ای به آنها تعلق خواهد گرفت.
بر اساس خبر روابط عمومی مراکز فرهنگی هنری منطقه 5، علاقهمندان میتوانند برای شرکت در چهارمین جشنواره تولید کتابهای صوتی، ابتدا به سایت جشنواره مراجعه کرده و ثبت نام کنند. سپس، کتاب یا کتابهای مناسب گروه سنی کودکان، نوجوانان و به ویژه نابینایان را انتخاب کرده و آنها را در خانه، استودیو و یا هر مکان مناسب دیگری، بازخوانی و صدای خود را ضبط کنند. سپس فایل تولید شده را از هریک از دو طریق سایت جشنواره یا تلگرام دبیرخانه به شماره (09197743348) ارسال کنند.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به دبیرخانه جشنواره، واقع در فلکه دوم صادقیه، بلوار فردوس، بعد از تقاطع شهید سلیمی جهرمی، فرهنگسرای فردوس، کتابخانه فردوس مراجعه کنند.