به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سه اثر ایرانی راهیافته به فهرست افتخار دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان 2018 از سوی کمیته جوایز شورای کتاب کودک مشخص شدند.
بر این اساس از میان آثار برتر سالهای گذشته، کتابهای «زیبا صدایم کن (کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان)» نوشته فرهاد حسنزاده را در بخش تالیف، «اقیانوس انتهای جاده (انتشارات پریان)» ترجمه فرزاد فربد را در بخش ترجمه و «احتیاط خطر حمله موشها و دیگران... (نشر نیستان)» با تصویرگری نازنین عباسی در بخش تصویر برای معرفی به فهرست افتخار دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان 2018 انتخاب شدند.
رمان «زیبا صدایم کن» نوشته فرهاد حسنزاده که در قالب طرح رمان نوجوان امروز انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به چاپ رسیده است، داستان دختری 15 سالهای به نام زیبا را بیان میکند که در آسایشگاه کودکان بیسرپرست زندگی میکند. پدر زیبا به خاطر اختلالات روانی در تیمارستان بستری است و مادرش نیز با فرد دیگری ازدواج کرده است. تا اینکه در یک روز پاییزی پدر به زیبا زنگ میزند و از او میخواهد تا برای فرار از آسایشگاه به او کمک کند.
این اثر پیشتر به عنوان کتاب برگزیده جشنواره کتاب کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کتاب برگزیده شورای کتاب کودک در بخش داستان تالیفی، نامزد جایزه لاکپشت پرنده، نامزد کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و نامزد جایزه کتاب برای کودکان با نیازهای ویژه (IBBY) شناخته شده است.
کتاب «اقیانوس انتهای جاده» اثر نیل گیمن است که با ترجمه فرزاد فربد از سوی انتشارات پریان منتشر شده است. نسخه اصلی این کتاب، نخستین بار 24 ژوئن (سوم تیرماه 1392) با عنوان «The Ocean at the End of the Lane» منتشر شد. «اقیانوس انتهای جاده» مانند دیگر آثار گیمن، اثری در حوزه ادبیات فانتزی است و نویسنده در آن داستان زندگی پسربچهای را روایت میکند که در وضعی عجیب و غریب گرفتار شده است.
این رمان در زمان انتشار خود در جایگاه نخست فهرست پرفروشهای نیویورکتایمز قرار گرفت و موضوع اصلی آن جستوجو برای یافتن هویت و جدایی میان دوران کودکی و بزرگسالی انسانهاست.
کتاب «احتیاط! خطر حمله موشها و دیگران...» اثر سید علی شجاعی و تصویرگری نازنین عباسی از سوی انتشارات کتاب نیستان منتشر شده است. سید علی شجاعی در این داستان به سراغ یک قصه تمثیلی و بسیار قابل تأمل برای کودکان و نوجوانان رفته است و داستانی هولانگیز و شگفتیآفرین از حمله موشها به مردمان روستایی را روایت میکند. هجومی که مردم را ناچار میکند برای دفع حمله موشها از گربهها کمک بگیرند. غافل از اینکه گربهها شریک دزدند و رفیق قافله!
گربهها و موشها و مردم روستا و کدخدای آنها در این کتاب، بدون شک یکی از بهترین نمونههای نمادپردازی در ادبیات کودک و نوجوان است؛ که توانسته داستان آن را جدای از مخاطب هدفش، برای مخاطبانی در سایر گروههای سنی نیز خواندنی کند.
«احتیاط! خطر حمله موشها و دیگران...» دومین کتاب از مجموعه سهگانه وی با موضوع «فلسفه برای کودکان» است که سعی دارد مفاهیم فلسفی و عمیق جامعهشناختی مدرن را برای مخاطب کودک و نوجوان به زبانی ساده بازبگوید.
لوح افتخار این آثار طی مراسمی در سی و ششمین کنگره بینالمللی ادبیات کودک و نوجوان (آتن، یونان) به پدیدآورندهها اهدا میشود.