به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «جان وود وارد: پیشگامان بوم شناسی» نوشته دبراجی هاوسل از مجموعه «دانشوران دیروز و امروز» با ترجمه حسن سالاری به تازگی از سوی نشر محراب قلم برای کودکان و نوجوانان منتشر شده است.
در این کتاب، اطلاعاتی درباره بوم شناسان به مخاطبان داده میشود. بوم شناسان میخواهند بدانند چگونه جانداران و مواد بیجان بر هم اثر میگذارند. جان وود وارد، دانشمند انگلیسی، یکی از نخستین آزمایشها را در این زمینه انجام داد. او گیاه نعناع را در چهار ظرف با آبهای متفاوت قرار داد. او دریافت که گیاهان علاوه بر آب، به مواد دیگری نیز برای رشد نیاز دارند. بوم شناسان دیگر به بررسی رودها، دریاچهها، اقیانوسها، جنگلها، دشتها و زیستگاههای گوناگون پرداختند. بسیاری از آنها در کنار مردم دوستدار طبیعت، برای تصویب قانونهای حفاظت از زیستگاهها کوشش کردند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «پدیده مشابهی در شکوفایی جلبک رخ میدهد. شکوفایی جلبکی به کفی سبز میماند که بر سطح آب شناور است. این پدیده هنگامی رخ میدهد که به مزرعهها و علفزارها کود میدهند. کود پس از بارندگی به درون دریاچهها و آبگیرها شسته میشود. آن گاه جلبکها غذای فراوان دارند تا بیش از اندازه رشد کنند.
هنگامی که شکوفایی جلبکی رخ میدهد نور به عمق آب نمیرسد. بدتر از این، جلبکها اکسیژن آب را مصرف میکنند و مقدار اکسیژن محلول در آب کاهش مییابد. این کاهش اکسیژن به مرگ ماهیها میانجامد...»
نکات مختلف علمی که در این کتاب مطرح شده با تصاویر جالب و طبیعی همراه شده است و به مخاطبان در درک بهتر مطالب کمک میکند.
انتشارات محراب قلم، کتاب «جان وود وارد: پیشگامان بوم شناسی» را در قالب 32 صفحه با شمارگان سه هزار و 300 نسخه و قیمت 50 هزار ریال منتشر کرده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر به نشانی زیر مراجعه کنید: