هدی حدادی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره وضعیت تصویرگری کتاب ایران گفت: تصویرگری ما حرفهای زیادی برای گفتن در سطح بینالمللی دارد و به گونهای است که خیلی خوب در سایر کشورها فهمیده میشود و برای مخاطب جذابیت دارد.
برنده جایزه افقهای تازه بولونیا در سال 2010، با اشاره به اینکه ما در بازارنشر جهان جایگاه ویژهای نداریم، تاکید کرد: باید تلاش کنیم از قابلیت بالای تصویرگریمان برای مطرح شدن در صنعت نشر بینالمللی استفاده کنیم. روش تصویرگری کتابهای ایرانی به خاطر ویژگی شرقی بودنش برای کشورهای اروپایی و امریکایی جذابیت ویژهای دارد.
به گفته حدادی، تولید کتاب، کاری تیمی است و به عوامل مختلفی بستگی دارد که همه در موفقیت آن تاثیرگذارند. ترجمههای کم و غیرحرفهای متنها، تبلیغات کم در سطح بینالملل و بازاریابی، کیفیت چاپ پایین، از عواملی هستند که مانع از مطرح شدن نشر ما در سطح جهانی میشوند. باید تلاش کنیم شرایطی فراهم شود تا کتاب به طور کامل در سطح جوایز جهانی مطرح شود نه فقط تصویرگری آن.
وی کسب جوایز مختلف جهانی توسط تصویرگران ایرانی را از نشانههای توسعه و پیشرفت این حوزه و مطرح شدن در سطح جهانی دانست و با اشاره به جایزه «مون بیم اوارد» گفت: این جایزه از جمله جوایزی است که به بهترین کتابهای کودکان در موضوعات گوناگون که هر سال در آمریکای شمالی و به زبان انگلیسی و اسپانیایی منتشر شده است، اهدا میشود. این جایزه از سال ۲۰۰۷ توسط جرالد جنکینز با هدف ترویج خواندن، سوادآموزی و تشویق کودکان به سخاوت و دل سوزی، ایستادگی در برابر زورگویی و رسیدگی به رویاهای شان بنیان گذاری شد.
تصویرگر کتاب «چشمه ماه» که امسال توانسته برای نخستین بار به عنوان یک تصویرگر ایرانی جایزه «مون بیم اوارد» را برای تصویرگری کتاب «دختر طبلزن» دریافت کند، اظهار امیدواری کرد این جایزه نقطه شروعی باشد برای راهیابی تصویرگران ایرانی به کشورهای امریکایی و گفت: تصویرگری ما سالهاست که در حوزه اروپا و شرق آسیا مطرح بوده است و کسب این جایزه توسط یک ایرانی میتواند نقطه شروعی باشد برای باز شدن راه تصویرگران ایرانی، آشنایی بازارهای نشر امریکایی با تصویرگری ایرانی.
برنده پلاك طلاي فستيوال براتيسلاوا، درباره کتاب «دختر طبلزن» توضیح داد: این کتاب نخستین بار در سال 2016 توسط انتشارات آمریکایی «دی بریک پرس» منتشر شد و همان سال توانست در جایزه آکادمی ادبیات کلاسیک آمریکا، مدال طلای بهترین تصویرگر را دریافت کند و جایزه «مون بیم اوارد» دومین جایزه آن است.
وی افزود: هیبا مسعود، نویسنده پاکستانی-انگلیسی، در این کتاب به داستان واقعی اولین دختر طبل زن در شهر استانبول میپردازد که علاقه زیادی به طبل زدن دارد و یک روز در سحرگاه ماه رمضان با نواختن طبل روزهداران را بیدار میکند و همه را به تحسین وا میدارد.
حدادی جنبه ساختار شکنانه داستان و وفاداری بالای تصویر به متن را از ویژگیهای شاخص و برجسته کتاب «دختر طبلزن» عنوان کرد و درباره تصویرگری آن گفت: به دلیل اینکه داستان این کتاب در استانبول اتفاق میافتد، قبل از تصویرگری تحقیق و پژوهش زیادی درباره فرهنگ، آداب و رسوم، مکانها و پوشش مردم ترکیه در آن برهه زمانی انجام دادم تا بتوانم تصویری ارائه کنم که مطابقت بالایی با متن داشته باشد.
هدا حدادي، متولد 1356 در تهران و فارغالتحصيل رشتهي گرافيك از دانشكدهي هنرهاي زيباست. او سالهاست كه براي بچهها مینويسد و تصويرگری ميكند. حدادي كار در حوزه تصويرگری را از سال 1376 و با نشرياتی مانند «كيهان بچهها»، «سروش» و «دوچرخه» آغاز كرده و تا به حال تصويرگری بیش از 50 كتاب را بر عهده داشته است.
نخستين كتابی كه حدادی تصويرگری كرده، بازنويسی «سياستنامه» اثر «خواجه نظامالملک» وزیر «آلب ارسلان» و ملکشاه سلجوقی است که از سوی انتشارات پيدايش به چاپ رسیده. از ديگر كارهای او میتوان به تصويرگری كتابهای «غصهپرداز»، «کوپهي ۱۱»، «شبهای سوری»، «پسری که شمردن بلد بود»، «چشمهای زمستانی»، «باز باران»، «چشمه ماه» و ... اشاره كرد.
حدادی تا به حال توانسته جایزههای مختلفی مانند جایزه افقهای تازه بولونیا در سال 2010، جایزه بزرگ فستیوال تصویرگری بلگراد در سال 2008، پلاك طلاي فستيوال براتيسلاوا در سال 2006، جايزه سوم نمايشگاه تتریو(ایتالیا) در سال 2006، جایزه تشویقی نوما در سالهاي 2002 و 2008 در ژاپن، جایزه دوم جشنواره ادبیات کودک کاتا(هند) 2006، جایزه اول جشنواره کتاب کانون 1383، جایزه جشنواره کتاب دفاع مقدس1386و ... را دریافت کند.