ابراهیم حسنبیگی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره جدیدترین رمانش برای نوجوانان با عنوان «روایتی ساده از ماجرایی پیچیده» گفت: مفهوم ظلم، ستیز و استکبار، مفهومی عمیق با بار سیاسی است که کمتر در داستانها و رمانهایی که برای کودکان و نوجوانان نوشته میشود به آن پرداخته میشود، بر این اساس سعی کردم این مفهوم را در قالب داستانی برای نوجوانان بیان کنم. برخوردهایی که با شخصیت داستان میشود و تلاش او برای ایستادگی در مقابل ظلم و ستم بیانگر همین مطلب است.
این نویسنده افزود: البته ظلم و ستم فقط محدود به حوادث و رویدادهایی که در جوامع مختلف از طریق دولتها اتفاق میافتد، نیست و میتواند درباره مسائل مختلفی که شخص با آنها سروکار دارد لحاظ شود و داستان «روایتی ساده از ماجرایی پیچیده» نیز بر همین اساس شکل گرفته است.
حسنبیگی، درباره محتوای رمان نیز توضیح داد: این اثر روایت نوجوانی است به نام الیاس از ترکمنصحرا که کودکی و نوجوانی من در آن رقم خورده است و آدمهایش تاکنون در داستانهای من نقش زیادی داشتهاند. روایت الیاس در این رمان روایت زمین است و خان و رعیت و ظلم و ستم با چاشنی عشقی ناخواسته در الیاس.
به گفته خالق رمان «شب ناسور» مفهوم برتری، نابرابری، ظلم، ستم و در یک کلام استکبار، مفهومی است که در ظرف مکان و زمان نمیگنجد و الیاس بهانهای است تا نوجوانان ما با این مفاهیم آشنا شوند.
حسنبیگی در ادامه بیان کرد: همواره تلاش میکنم در آثاری که برای نوجوانان و بزرگسالان مینویسم به دغدغههای آنها و موضوعات روز بپردازم. مثلا همانطور که در مجموعه رمان «چراغ جادو» که قبلا از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شد به دغدغه آن دوران بچهها و اینکه چرا به آرزوهایشان نمیرسند، پرداختم در این رمان هم سعی کردم به دغدغه امروز نوجوانان بپردازم.
وی درباره مدت زمان تالیف رمان «روایتی ساده از ماجرایی پیچیده» نیز گفت: نوشتن این رمان در شرایط معمولی کاری حدود 7 ماه طول میکشید اما چون من همه وقتم را برای نوشتن این رمان صرف کردم، تالیف آن حدود چهار ماه طول کشید و شهریورماه آن را به انتشارات سوره مهر تحویل دادم. قرار بود برای سیزدهم آبان منتشر شود که با اندکی تاخیر به تازگی منتشر شده است. و آیین رونمایی از آن هفته آینده برگزار میشود.
حسنبیگی برگزاری مراسمی مانند رونمایی و نقدوبررسی کتاب را حرکت مثبت و پسندیدهای در راستای معرفی و تبلیغات کتاب عنوان کرد و گفت: متاسفانه در کشور ما اغلب کتابها آنگونه که باید به جامعه معرفی نمیشوند و مغفول میمانند. فقط برای تعداد معدودی از آثار موج تبلیغاتی گستردهای در کشور ایجاد میشود و مردم کنجکاو میشوند، کتاب را بخرند و بخوانند.
خالق «دو دست چون دو بال» افزود: البته انتخاب کتابها و ایجاد این موج فقط بر اساس سلیقه ناشر انجام میشود و ارتباط زیادی با نویسنده و کیفیت اثر ندارد و چه بسیار آثار باکیفیت و ارزشمندی که توسط نویسندگان خوب و شناختهشده نوشته شدهاند ولی به دلیل تبلیغات کم، دیده نشدهاند.
حسنبیگی گفت: واقعیت این است که انعکاس هرگونه خبری در حوزه نشر برعهده رسانههاست. آنها میتوانند فضایی ایجاد کنند که کتابها دیده شوند و مردم به خریدن کتاب تشویق شوند.