به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست «رمان نوجوان: تعاریف و تاریخچه آن در ایران» با حضور حمیدرضا شاهآبادی، سرپرست اسبق پروژه رمان نوجوان امروز در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اعضای هیات علمی و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد از سوی کارگروه ادبیات کودک و نوجوان این دانشگاه با همکاری کانون کتاب و اندیشه دانشگاه فردوسی مشهد، سهشنبه (7 آذر 1396) در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
حمیدرضا شاهآبادی، مدیر انتشارات مدرسه، در این نشست به ارائه تعریفهایی از سه مفهوم رمان، نوجوان و رمان نوجوان پرداخت و ریشههای فلسفی و اجتماعی هریک از این مفاهیم را مطرح کرد و گفت: رمان مفهومی ذهنی است نه پدیدهای بیرونی. زیرا در اصل رمان مفهومی ذهنی دارد و هر شخصی با توجه به درکی که از موضوع دارد میتواند تعریف متفاوتی از رمان ارائه کند.
مدیر انتشارات مدرسه درباره مفهوم «نوجوان» نیز گفت: اگر بخواهیم به مفهوم نوجوان از نظر اجتماعی بپردازیم کار بسیار سختی است و سختتر از بیان مفهوم رمان و مفهوم نوجوان، ارائه مفهوم «رمان نوجوان» است.
وی افزود: از منظر نظریه خواننده نهفته در متن از «اویل چمبرز» نویسنده حین نوشتن به خواننده نهفته در متن توجه میکند. اگر ویژگیهای این خواننده نهفته در متن با ویژگیهای نوجوان یکی باشد ما با یک رمان نوجوان مواجهایم.
این نویسنده در ادامه به تاریخ شکلگیری رمان نوجوان در ایران و برخی آثارش در این حوزه پرداخت. جلسه با پرسش و پاسخهایی درباره رمان نوجوان پایان یافت.
حمیدرضا شاهآبادی در ادامه حضورش در مشهد به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رفت و در نشستی که با حضور کارشناسان و اعضای کانون پرورش فکری تشکیل شد به ارائه توضیحاتی درباره آثارش در حوزه نوجوان و رمان «وقتی مژی گم شد» پرداخت.