مصطفی رحماندوست در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره برگزاری مراسمهایی که به مناسبتهای مختلف مانند شب یلدا از سوی ناشران برگزار میشود، گفت: آیین باستانی شب یلدا همیشه بوده اما در سالهای گذشته مخصوصا در سالهای جنگ که همه ما غمگین بودیم خیلی جدی گرفته نمیشد. اما الان با اینکه اوضاع خیلی خوب نیست اما اینقدر آرامش هست که به فکر شب یلدا باشیم و به این بهانه دور هم جمع شویم.
شاعر «صد دانه یاقوت» توضیح داد: اتفاقی که تازگیها افتاده و برخی ناشران یا نهادها مراسمهایی را به مناسبت شب یلدا برگزار میکنند خوب است. البته هدف صرفا گرفتن مراسمی برای شب یلدا نیست مهم این است که به این بهانه خانواده بزرگ دیگری شامل پدیدآورندگان و ناشران دور هم جمع میشوند.
رحماندوست در ادامه بیان کرد: موضوعی که همیشه در ارتباط بین ناشر و نویسنده مطرح بوده این است که ناشران فکر میکنند باید سر نویسنده و تصویرگر کلاه بگذارند و پدیدآورندگان هم فکر میکند دارند سرشان کلاه میگذارند و تقریبا همینطور هم هست.
شاعر «ترانههای نوازش» افزود: واقعیت این است که همیشه ما باید چهار پایه مهم حوزه نشر شامل نویسنده، تصویرگر، ناشر و توزیع کننده را به رسمیت بشناسیم تا به موفقیت برسیم. وقتی در حوزه نشر به صنعت برسیم اینها رعایت حقوق هم را میکنند اما هنوز به صنعت نرسیدهایم.
به گفته رحماندوست، برگزاری اینگونه آیینها قدمی است در راه تشکیل این خانواده که این چهار تا بیشتر کنار هم باشند و از هم بشنوند و حال و هوای هم را داشته باشند تا به جایی برسیم که از هم گله نکنند و صنعت نشر شکل بگیرد.