به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) دومین ویژه برنامه «شهر آرامش» شنبهشب بیست و چهارم ماه مبارک رمضان با شرکت علاقمندان ادبیات و موسیقی و با حضور اساتید این حوزه در خانه شاعران ایران برگزار شد.
در شب دوم ساعد باقری، بیوک ملکی، سیدحسین موسویبلده، اسماعیلی امینی، بهمن نامورمطلق، سیدعبدالرضا موسویطبری و سهیل محمودی حضور داشتند.
بهمن نامورمطلق بود در این مراسم با اشاره به اهمیت پرسشگری، این امر را آغازگر همه حرکتها و باورها دانست و گفت: انسان موجودی پرسشگر است و بین پرسشگری و پیشرفت ارتباط مستقیم وجود دارد.
او همچنین با تاکید بر اینکه بسیاری از مشکلات در جوامع از عدم پرسشگری سرچشمه میگیرند، ادامه داد: قرآن از پرسش به عنوان عنصر بلاغی، شناختی و تربیتی استفاده و مفاهیم عمیق را با پرسش مطرح کرده است.
او رسالت شاعران را در آشنایی زدایی و عادت نکردن دانست به این معنی که شاعر کسی است که همواره با علامت سوال و علامت تعجب مواجه است و با اشعار خود، مخاطب را از افتادن در دام عادت میرهاند.
پس از اذان مغرب با صدای علی خطابی و ضیافت افطار، ساعد باقری با انتخاب بخشهایی از متون منظوم کهن ادب فارسی، به شرح داستان «ابوسعید در حمام» از «مصیبت نامه» عطار نیشابوری پرداخت.
در ادامه برنامه، عبدالرضا موسویطبری از کتابهای منثور فارسی از جمله «کیمیای سعادت» و «تمهیدات عین القضات» بخشهایی را قرائت و با بیان حکایتهایی در باب توکل از «رساله قشیریه» به اهمیت واگذاری امور به خداوند و آداب آن اشاره کرد.
در بخش شعرخوانی، همچون شب نخست، شاعرانی از جمله سعید فرمانی و رسول پیره اشعار خود را خواندند که در ادامه میآید:
سعید فرمانی:
از من بگذر که با خودم در جنگم
بگذر که به جای خاک بودن، سنگم
چون خانهء جنگدیدگان متروکم
چون کوچه آشتیکنان دلتنگم
....
ای تاول خستهپا کمی راه بیا
حتی شده با طعنه و اکراه بیا
هی میروم و میروم و میروم و...
ای جادهء بیرحم تو کوتاه بیا
رسول پیره:
در صدایت دم کرده نعنا پنهان کرده بودی
در دهانت شعری از فروغ
و در قلبت کبوتری که خودش را مدام به پنجره میکوبد
من همه را پیدا کردم
تو خندیدی
و باران مانده در ابرها
چترهای مانده در انبار را فروخت
تو خندیدی
و دستهایم محصول بهتری داشت
من داشتم با دستهایم
شاخهای را که از بهار بیرون مانده بود
به درخت برمیگرداندم
اجرای موسیقی با نینوازی احسان لیوانی و صدای حسام صحرایی، پایان بخش دومین ویژه برنامه شهر آرامش بود.
شبهای آرامش به مدت سه شب دیگر در خانه شاعران ایران برقرار خواهد بود و علاقهمندان برای شرکت در این برنامهها میتوانند به نشانی خیابان کلاهدوز (دولت)، نبش کوچه نعمتی مراجعه کنند.