هدا حدادی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از برگزاری نمایشگاهی از 79 اثر تصویرگریاش در شهر کپنهاگ دانمارک خبر داد و گفت: این نمایشگاه با نام «هدا حدادی به یک خانه فکر میکند» در روز چهارم اکتبر افتتاح شده و در این سه روز شاهد حضور نمایندگانی از موسسات دولتی و غیردولتی و استقبال رسانههای مختلف این کشور از جمله روزنامه پولیتیکن بودیم.
این نویسنده و تصویرگر درباره شکلگیری این نمایشگاه گفت: دو سال پیش «یانه بک» که یک نمایشگاهدار موفق دانمارکی است و در نهاد بیبیانا - نهادی مرتبط با کتاب کودک - فعالیت میکند پیشنهاد برگزاری این نمایشگاه را داد. این ایده به مرور وسعت یافت و کم کم تبدیل به نمایشگاهی چند وجهی و بزرگ شد.
حدادی که سال پیش نیز برنده سه جایزه سالانه (مون بیم اوارد – ادبیات کلاسیک و جایزه کتاب سال) آمریکا برای تصویرسازی کتاب (دختر طبل زن) بوده است، از استقبال خوب مخاطبان دانمارک از این نمایشگاه خبر داد.
نمایشگاهی از چیدمان و تصویرسازی و شعرخوانی
نویسنده رمان «دلقک» با بیان اینکه در این افتتاحیه نمایندگانی از شهرداری نوردهاون و بانک نوردیا فاندیشن به عنوان حامیان مالی این پروژه حضور داشتند، افزود: این نمایشگاه پکیج چیدمان، تصویرسازی و شعرخوانی است. در طبقه اول نمایشگاه
تعداد 79 اثر از تصویرگریها و کارهای آزادم که در 10 سال گذشته خلق شدهاند به نمایش درآمدهاند. همچنین بازدیدکنندگان تصاویر مجموعه شعر تازهام را میبینند که همزمان با افتتاحیه رونمایی شد.
وی ادامه داد: از دیگر بخشهای این طبقه، چیدمان یک آشپزخانه ایرانی است. این طراحی بدین سبب برنامهریزی شد که مخاطبان با احساس واقعی خانه ایرانی مواجه شوند و با باز کردن کشوها و کابینتها بوی ادویههای ایرانی را استشمام کنند.
همچنین در اتاق دیگری که به منظور نشستن روی قالی ایرانی و شنیدن صدای ضبط شده شعرخوانیام چیده شده، متن دانمارکی شعرها را روی دیوارهای سیاه با آینههای کوچک فراوان میبینید که فضای آرام و ویژهای برای کلمات شاعرانه فارسی است.
«کوهی که میخواست سفرکند» به نمایش درآمد
تصویرگر آثاری همچون «دو دوست» و «کوتی کوتی» ادامه داد: در طبقه دوم این نمایشگاه آثار اصل و پرینتهای بزرگی از دیگر کتاب تازه چاپ شدهام که یک کتاب کودک با عنوان «کوهی که میخواست سفرکند» به نمایش درآمده است. داستان این کتاب روایت کوهی است که میخواهد همچون ابرها و پرندهها حرکت کند، اما با پرسشها و اعتراض درختها و دشت مواجه میشود. تصاویر این کتاب در معرض دید علاقهمندان قرار دارد و پرینت بزرگ آنها روی پارچههای شفاف و برای نزدیکی به تکنیک کلاژ کاغذهای پوستی که درکارهایم بسیار به کار میبرم، گرفته شده است.
حدادی درباره لزوم تبادل فرهنگ و معرفی آثار هنرمندان ایرانی به مخاطبان جهانی توضیح داد: دنیا تشنه شنیدن صداهای تازه است و هنرمندان ما به سبب زیست در فضایی خاص و در برههای خاص از تاریخ، صداهای متفاوتی دارند که باید شنیده شود. همزمان نیاز دارند تا ببینند کسانی که خارج از این زیست قرار گرفتهاند چطور با نوع نگاه و لحن هنری آنها ارتباط میگیرند.
رونمایی دو کتاب تازه حدادی در دانمارک
گفتنی است چاپ و رونمایی دو کتاب تازه حدادی که همزمان با افتتاحیه و در دل نمایشگاه اتفاق افتاد نیز به اهمیت این نمایشگاه افزود. این دو کتاب توسط (شکوفه تدینی هیبرگ) ترجمه و در نشر اورو uro به چاپ رسیده است.
این نمایشگاه تا آخر دسامبر و تا آغاز سال جدید میلادی در گالری فعلی در کپنهاگ و سپس در شهرهای دیگر دانمارک به نمایش خود ادامه میدهد.
هدی حدادی، نویسنده و تصویرگر کودک و نوجوان، سال ۱۳۵۵ در تهران متولد شد. از میان آثار او میتوان به «روز ابری من»، «بهبه»، «عجب طعمی»، «آلبالوهای بهشت رسیدهاند»، «گل خندان»، «پسری که بلد بود بشمارد»، «مرد آوازخوان»، «غصهپرداز»، «شبهای سوری»، «کوپه 11»، «دوست رقیق من»، «فکرم تا ابرها قد میکشد»، «دو دوست»، «گلی و گورخر» و «شبهای سوری» اشاره کرد. وی جوایز مختلفی برای تصویرگری و نویسندگی آثارش داشته که از آن جمله میتوان به جایزه «افقهای تازه» بولونیا برای کتاب «دو دوست» در سال 2010 اشاره کرد.