خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) -ملیسا معمار: در دوره کودکی و نوجوانی همیشه فکر میکردم مصطفی رحماندوست فقط متعلق به حس نوستالژیک من و تداعی کننده خاطرات کودکی من است اما وقتی عصر جمعه(۲۳ آذرماه) به کتابفروشی ساربوک کاشان رفتم و دیدم بچهها و بزرگترها چگونه دور مصطفی رحماندوست حلقه زدهاند و با حسی غریب اما آشنا به او نگاه میکنند و با او صحبت میکنند متوجه شدم او شاعری است که متعلق به همه مردم است.
خالق «صد دانه یاقوت» در این کتابفروشی با بچهها گپوگفتی صمیمانه داشت برایشان شعر «انار» خواند و قصه گفت. به راستی سخن گفتن برای کودکان و کودکانه صحبت کردن حلاوت و شیرینی دارد که تا همیشه در دل و جان آدمی باقی میماند.
مصطفی رحماندوست خطاب به همه کودکان دیروز و امروز حاضر در جلسه از اینکه دوباره به کاشان آمده ابراز خوشحالی کرد و گفت: سال گذشته همین موقع در کاشان کارگاه قصهگویی داشتم و با مادران قصهگوی کاشانی زیادی آشنا شدم. و بسیار خوشحالم که امروزه فضا به گونهای است که بچهها راحتتر میتوانند کتاب بخوانند.
وی افزود: زمانی که ما کودک بودیم وقتی میخواستیم کتابی بخوانیم میگفتند« برو درسات را بخوان.» اما من خیلی نمرات بالایی در مدرسه نداشتم. روزی در موزه دیدم کارنامه اول دبیرستان من را به دیوار چسباندهاند و در آن نمره انشای من ۱۲ و دستور زبان ۱۱ و نیم بود. من خندیدم و گفتم این کارنامه نشان میدهد هرچه ما در زندگی میآموزیم خارج از مدرسه است و در مدرسه کسی رشد نمیکند. بنابراین پدرومادرهایی که ازبچهها نمره ۲۰ میخواهند بدانند هرچه بچهها از زندگی کردن یاد میگیرند خارج از مدرسه است.
رحماندوست در ادامه بیان کرد: همه میدانیم سطح مطالعه در کشور ما پایین است و هرچه داد میزنند که کتاب بخوانید کسی گوش نمیدهد به دلیل اینکه ما فرزندانمان را به مطالعه تشویق نمیکنیم. اگر والدین کتاب بخوانند و کاری کنند که بچهها از کتاب خواندن لذت ببرند، آنها کمکم به مطالعه علاقهمند میشوند.
وی افزود: برای ایجاد رغبت به کتابخوانی در کودکان باید از روز اول تولدشان برایشان کتاب بخوانیم و بعد از تولد دستهایشان را در دستمان بگیریم و حین بازی برایشان شعر و قصه بگوییم تا کمکم به خواندن قصه و شعر علاقهمند شوند.