به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمانشاه به نقل از دانشنامەو هەورامانی، در این مراسم که عصر پنجشنبه در سالن همایشهای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پاوه برگزار شد، بیش از 200 شرکت کننده کودک در قالب 7 مهد کودک و پیش دبستانی شامل باران با مدیریت بهاره نقشبندی، پەرنیان با مدیریت شهلا اسعدی، کوثر با مدیریت پرستو مصطفایی، گلهای زندگی با مدیریت نرمین عبداللهی، آرون با مدیریت فریبا زارعی، باخچه گولان با مدیریت آرزو پاکروان و شنیان با مدیریت شنو علیزاده و گروه هانو با مدیریت خانم رحمانی و همچنین حدود چهل نفر از کودکان به صورت متفرقه در قالب گروههای دو و سه نفره، حضور داشتند.
ابراهیم شمس مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری نسیم فرهنگ هورامان در این مراسم به تشریح اهداف این جشنواره پرداخت و گفت: این موسسه به عنوان تشکیلاتی فرهنگی که وظیفه اصلیاش خدمت به فرهنگ این مرز و بوم و اختصاصا پاسداری و حفظ و صیانت زبان هورامی و گسترش آن است، خود را به جامعه فرهنگی هورامان شناسانده است.
وی ادامه داد: این موسسه در چهار سال فعالیت مستمر خود برای پیشبرد اهدافش بیش از ۱۵ همایش و جشنواره را برگزار کرده است. یکی از این برنامهها، جشنواره شعر کودک هورامان است، که امسال سومین دوره آن در پاوه با حضور و مشارکت بیش از ۲۰۰ کودک شعر خوان برگزار شد.
شمس افزود: ما آمدهایم تا در کالبد فرهنگمان روح تازهای بدمیم. آمدهایم تا طرحی نو در اندازیم و این روح نو و طرح نو باید از ریشه شروع شود. ما باید فعالیتهایمان را معطوف به کودکانمان کنیم تا بتوانیم اهدافمان و طرحهایمان را برای آیندهای روشن به اجرا در بیاوریم. کودکان دارای ضمیر و باطنی پاک هستند و تاثیر آموزش در کودکان بسیار بیشتر است. پس ما فعالیتمان را از کودکان شروع میکنیم. ما امیدواریم خانوادهها و مدیران مهد کودکها تمام اهتمام خود را برای تربیت صحیح و آموزش فرهنگ پاک و آیینی برای بچهها به کار ببرند و در این زمینه با شناختی که از ما دارند، بهتر با ما همکاری کنند.
مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری نسیم فرهنگ هورامان با اشاره به دو دوره گذشته این جشنواره گفت: در اولین دوره که سال ۱۳۹۴ برگزار شد، نزدیک به ۶۰ نفر از کودکان بدون محدودیت با خواندن اشعار مختلف به زبانهای فارسی و سورانی و هورامی شرکت کردند. اما سال گذشته در دومین دوره آن اشعار شاعران هورامی زبان به انتخاب موسسه در این جشنواره گنجانده شد و نزدیک به ۱۶۰ نفر در همایش شرکت کردند و امسال نیز با اشعار بیشتر و با کیفیتتر قریب به ۲۰۰ نفر شرکت کننده داریم. در این زمینه مهد کودکهای شهرستان سنگ تمام گذاشتند و در آموزش کودکان به یادگیری و حفظ اشعار با ما همکاری کردند.
وی در پایان گفت: ما کاری بس بزرگ را شروع کردهایم که قطعاً و یقیناً ثمره آن را در آیندهای نزدیک خواهیم چشید. متاسفانه از سوی نهادهای فرهنگی حمایتی از ما صورت نمیگیرد. اگر چه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس آن، تمام قد از ما حمایت معنوی میکند، اما این برنامهها و جشنوارهها، نیازمند حمایتهای همه جانبه مادی و معنوی است.
بر اساس این گزارش، در ادامه مهد کودک و پیشدبستانیهای شنیان با شعر «ههورامانا وهلاتم» از شاعر فتحالله رضایی، باران با شعر «گل» از شاعر مهوش درستکار، باخچهو گولا (دو اجرا) با شعر «تاته» از فتحالله رضایی و «وهرزوو زمسانی» از شاهو معاذی، کوثر با شعر «شهمامه» از ماریا عزیزی، باران با شعر «مریچلی» از فتحالله رضایی، گلهای زندگی (با دو اجرا) شعر «ئهدالی» از فتح الله رضایی و شعر «باخهوان» از شاهو معاذی، آرون (با دو اجرا) شعر «نەمام» از فتح الله رضایی و «مانگەشەوە» از شاهو معاذی، به محل جایگاه رفتند و اجرای آنها با استقبال حاضران در سالن روبهرو شد.
در خلال اجرای مهد کودکها، اجراهای یک نفره و دو نفره و چند نفره هم از جانب کودکان خردسال انجام شد.
از دیگر اجراها، قرائت متنی توسط کودک 11 ساله ژیار رستمی و دکلمه لای لای توسط مادر وی، شهلا فتحی بود.
از دیگر برنامههای جشنواره اجرای نمایشی کمدی تحت عنوان شاعر عاشق پیشه از جانب گروه نمایش انجمن نمایش پاوه توسط مسرور مهدیانی و مهران حسینی بود و پایان بخش مراسم نیز اهدای جوائز و لوح سپاس به مدیران مهد کودکها بود.
بر اساس این گزارش، در این جشنواره ۲۸ قطعه شعر از ۱۰ شاعر هورامان توسط کودکان ۴ تا ۱۰ سالە قرائت شد.