به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) بیمارستان آیتالله یثربی کاشان، نخستین بیمارستان دوستدار کتاب است که علاوه بر ارائه خدمات درمانی به بیماران مختلف مخصوصا افراد دارای بیماریهای خاص، فعالیتهای فرهنگی گستردهای در آن انجام میشود. در طول مدت یکسالونیمی که از فعالیت این بیمارستان میگذرد دارای چندین کتابخانه در بخشهای مختلف است و در پنجمین جشنواره مروجان کتابخوانی مورد تقدیر قرار گرفته است.
رضا نعناکار، رئیس بیمارستان آیتالله یثربی کاشان درباره فعالیتهای فرهنگی این بیمارستان میگوید: از موضوعات مهم در این بیمارستان، درمان بیماران خاص از جمله بیماران سرطانی است که مستلزم وجود آمادگی لازم از نظر روحی- روانی آمادگی و داشتن امید به آینده است که در درمان آنها بسیار تاثیرگذار است. به همین دلیل سعی کردیم فضای بیمارستان را به گونهای طراحی کنیم که حالت درمانی داشته باشد و استرس بیماران و همراهان آنها را کاهش دهد. در این راستا از طرحها و رنگهای مختلف که از نظر روانشناسی تاثیرات مثبت در روح و روان بیمار دارد در طراحی سالنها و اتاق بیماران استفاده کردیم.
او ادامه میدهد: همچنین از فضای بیمارستان برای ایجاد کتابخانه استفاده کردیم و در بخشهای مختلفی مانند رادیوتراپی، اتاق عمل، اتاق ترخیص، سالنهای انتظار و لابیها کتابخانههایی ایجاد کردیم و سعی کردیم فضا را برای تحمل فشار بار بیماری برای بیماران و اطرافیان آنها قابل تحمل کنیم و این فشار را کمتر کنیم. براین اساس درحال حاضر حدود هزار عنوان کتاب با موضوعات مختلف در کتابخانههای مختلف بیمارستان در دسترس مراجعهکنندگان قرار دادیم که از این تعداد 100 عنوان در حوزه کودک و نوجوان است. علاوه بر این در یکی از اتاقهای بیمارستان بازیخانه دایر کردیم که دارای وسایل اسباببازی برای بچههاست تا کمتر در فضای بیمارستان به درد و رنج بیماری فکر کنند. همچنین در حال طراحی میزمطالعه و میز نقاشی برای کودکان هستیم.
نعناکار برگزاری نمایشگاههای هنری مختلف را نیز از برنامههای این بیمارستان در جهت بهبود روحیه کارکنان و بیماران عنوان میکند و میگوید: در این راستا تا بهحال 9 نمایشگاه کاریکاتور، عکاسی، خوشنویسی، نقاشی، زیورآلات و صنایع دستی در بیمارستان برگزار کردهایم.
او به کلاسهای «تابآوری نوین» برای بیماران سرطانی اشاره میکند و میگوید: این برنامه یکی دیگر از فعالیتهای فرهنگی ما است که از سوی یکی از افرادی که روانشناس بالینی است و خودش تجربه این بیماری را داشته و توانسته بر بیماریاش غلبه کند تدریس میشود. او گاهی بیماران را در قالب اردوهای تفریحی به خارج از بیمارستان و نقاطی در اطراف کاشان مثل قمصر، نیاسر و .. می برد برایشان و جاذبههای توریستی و تاریخی کاشان را به بیمارانی که اغلب اهل کاشان نیستند، نشان میدهد. او توانسته رابطه نزدیکی با آنها برگزار کند و در زندگی خصوصی آنها تاثیر دارد. این کلاسها در تقویت روحیه و بهبود بیماران سرطانی خیلی موثر بوده است.
نعناکار میافزاید: همچنین در بیمارستان به صورت روزانه روزنامه توزیع میکنیم و برای بیماران و همراهان آنها امکان مطالعه و رصد اخبار به صورت روزانه فراهم است. علاوه بر این درهرکدام از بخشها تلویزیونهایی وجود دارد که امکان مشاهده فیلم، پخش موسیقی، دیدن تیتر روزنامهها و ... امکانپذیراست.
او در ادامه به برگزاری کارگاههای کتابخوانی اشاره میکند و میگوید: موضوع دیگری که خیلی برای ما مهم است افزایش دانش و علم نیروی انسانی و کارکنان بیمارستان است. براین اساس هر دو هفته یکبار کارگاههای کتابخوانی برای مسئولان بخشها و سایر کارمندان برگزار میکنیم. در این جلسات، کتابی از قبل مشخص میشود و آنها کتاب را میخوانند و در این جلسه کتاب مود نقد و بررسی قرار میگیرد سپس استفاده کاربردی آیتمهای مختلف کتاب درباره موضوعاتی که در بیمارستان وجود دارد بررسی میشود و تا بحال 27 جلسه کتابخوانی در بیمارستان برگزار شده است. البته از فضاهای بیرونی کاشان هم برای برگزاری این کلاسها استفاده میکنیم تا ضمن کتابخوانی روحیه همکاران هم بهتر شود.
به گفته رئیس بیمارستان آیتالله یثربی، از دیگر کارهایی که در این بیمارستان انجام میشود اهدای کتاب درزمینه تربیت و پرورش نوزاد به مادرانی است که در این بیمارستان زایمان میکنند. همچنین کانالهای آموزشی برای آموزش مادران، ترغیب به زایمان طبیعی و پاسخ به سوالات آنها وجود دارد. ارائه خدمات رایگان به اهل قلم نیز از دیگر فعالیتهای فرهنگی این بیمارستان است که در راستای وظایف اجتماعی بیمارستان نسبت به اقشار مختلف جامعه انجام میشود و خدمات رایگانی مانند رادیوتراپی، دیالیز، براکیتراپی، شیمی درمانی، کلاسهای تابآوری نوین به آنها ارائه میشود.