به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی، امروز در دومین روز حضور خود در استان کرمان در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان با اشاره به اینکه اتفاق خوبی در ۲۲ بهمن امسال رخ داد اظهار داشت: خوشبختانه امسال در ۲۲بهمن قدم به قدم توهمات دشمن به ناکامی رفت و اوج ناکامی حضور وسیع مردم بود.
وی در ادامه به حوزههای فرهنگ، ادبیات، رسانه و مسائل دینی اشاره و با بیان اینکه رویش های ۴۰ سال انقلاب در این حوزه ها قابل توجه است، گفت: در حوزه کتاب حدود ۵۰ هزار عنوان کتاب تا قبل از انقلاب چاپ شده بود اما از سال ۵۸ تا ۹۶ یک میلیون و ۲۰۰ هزار عنوان که ۷۰۰ هزار عنوان آن چاپ اول است و در همه حیطه ها منابع قابل توجهی داریم که تمام آنها رویش های انقلاب در فرهنگ مکتوب است.
صالحی با بیان اینکه در ادبیات، رسانه و... رویشها هم به لحاظ محتوا و هم قالب مورد توجه است، یادآور شد: ستدار کتاب و انجمنهای ادبی و...راه اندازی شده و جدای از بعضی هنرهای باسابقه در کشور، بعضی هنرهای جدید انصافا قابل توجه است؛ سال گذشته ۷ هزار عنوان اجرای هنرهای نمایشی داشته ایم و فضایی که به سمت رویشهای هنرهای نمایشی حرکت میکند بسیار بالا است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جشنواره فیلم فجر و اتفاقات ارزشی آن از جمله فیلمهای «شبی که ماه کامل شد» و «رد خون» اشاره و تاکید کرد: تعدادی از سیمرغهای بلورین بدون اینکه رانتی اتفاق بیفتد به کسانی که حقشان بود داده شد؛ شاید تا سال ۶۰ چهار فیلم داشتیم اما الان ۹۰ فیلم بلند تولید شده و در هنرهای تجسمی و به طورکلی در رویشهای انقلاب حوزه هنر باید به خود ببالیم.
وی افزود: حیطه های مختلف حوزه دین از جمله معاونت قرآن و عترت، موسسات قرآنی، نمایشگاه ها، کانون های مساجد، سازمان اوقاف و حج و زیارت را باید مورد توجه قرار داد، فعالیت ها در این حوزه ها حرفه ای و قابل رقابت است؛ کانون های مساجد سابقه طولانی دارد اما ساختار آن اخیرا مصوب و شورایی قرارگاهی برای کانونها تشکیل شد که فصلی یک جلسه دارد و در دوره حجت الاسلام ارزانی دبیرستادعالی کانون های مساجد فعالتر و جدی با ایده های جدید پیش میرود و بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزارنفر در سامانه سجا عضو هستند و نوع حمایتها و ایدههای برتر که قابل ترویج هستند؛ مورد توجه است.
صالحی با اشاره به اینکه در جمع بندی از حوزه فرهنگ به ۴۰ مسئله مواجه ایم که در نهایت به ۹ کلان پروژه رسیده و آنها را دنبال می کنیم؛ ابراز داشت: در حوزه فرهنگ تولید و توزیع، توازن مناسبی ندارد و باید ببینیم ذائقه فرهنگی چطور با کالای فرهنگی ارتباط پیدا میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه غنی سازی حوزه فرهنگ از دیگر کلان پروژهها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است گفت: خلاقیتها و فرصتهای زیادی در استان ها است که کمتر دیده می شود و کرمان با فضای هماهنگ و هم افزا فرصت قابل توجهی دارد و ظرفیت های این حوزه باید به فعلیت برسد و شورای فرهنگ عمومی در این شرایط میتواند به صورت قرارگاهی موثر باشد.