هادی خورشاهیان در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: خانوادهها باید توجه داشته باشند، برای جذب کودکانشان به سوی کتاب و کتابخوانی، نباید آنها را تحت فشار بگذارند و از بچهها بخواهند تمام وقتشان را برای کتاب خواندن صرف کنند.
این شاعر و نویسنده ادامه داد: با توجه به شرایط زندگی امروزه و زندگی کردن در خانههای آپارتمانی، بچهها نیاز به ورزش، بازی و فعالیتهای فیزیکی دارند و باید ابتدا اجازه دهیم به بازی و تفریح بپردازند و بعد از آنها بخواهیم در اوقات استراحتشان کتاب مطالعه کنند.
وی تاکید کرد: تا زمانی که بچهها تصور میکنند هدف از تاکید والدین بر کتابخوانی و یادگیری مطالب مختلف، همان ادامه تکالیف و درسهای مدرسه است، تمایلی به خواندن کتاب نشان نمیدهند. باید این باور را در آنها ایجاد کنیم که کتاب صرفا جنبه آموزشی ندارد و میتواند بخشی از لذت و تفریح و سرگرمیشان باشد و در عین حال اطلاعات و آگاهیشان را افزایش دهد.
توجه به سلیقه بچهها در انتخاب کتاب
نویسنده «سفر به شهریور» افزود: خانوادهها باید ابتدا ذوق و سلیقه فرزندانشان را شناسایی کرده و بر اساس آن کتابها را برای کودکان تهیه کنند. والدین در هنگام خرید کتاب، باید به نظر بچهها احترام بگذارند و کتابهای مورد علاقه آنان را تهیه کنند.
خورشاهیان ادامه داد: نباید از اینکه ممکن است فرزندانمان کتاب ضعیفی را انتخاب کنند، نگران باشیم زیرا بهطورکلی «کتاب» برای مخاطبان بدآموزی ندارد. به نظر من خواندن کتابهای ضعیف آنقدر هم که گمان میرود به کودکان ضرری نمیرساند. باید بگذاریم کودکانمان کتابهایی را که دوست دارند، مطالعه کنند، زیرا مهم این است که در ابتدا عادت به مطالعه در بچهها ایجاد شود. اگر این عادت ایجاد شود، به تدریج خود بچهها میتوانند کتابهای خوب و باکیفیت را از کتابهای ضعیف تشخیص دهند.
والدینی که کتابخوان باشند، کتاب خوب را میشناسند
شاعر «انسان پرنده است» بیان کرد: والدینی که خودشان کتابخوان باشند، «کتاب» را میشناسند و آثار خوب و باکیفیت را از آثار ضعیف و بیکیفیت تشخیص میدهند و میتوانند کتابهای مناسبی برای فرزندشان انتخاب کنند. والدینی هم که ارتباط زیادی با کتاب ندارند بعد از چند بار خرید کتاب، به تدریج با نویسندگان و ناشران خوب و کتابهای مناسب از نظر متن و تصویرگری آشنا میشوند.
وی با تاکید بر اهمیت مکانی که برای خرید کتاب انتخاب میشود، گفت: قطعا کتابی که در دکههای روزنامهفروشی و فروشگاههای مواد غذایی عرضه میشود با کتابی که در فروشگاههای بزرگ مانند شهر کتاب ارائه میشود، تفاوت دارد، بنابراین خانوادهها باید توجه کنند که چه مکانی را برای خرید کتاب انتخاب میکنند.
هادی خورشاهيان، نویسنده، شاعر، مترجم و منتقد ادبيات داستانی در ۱۳۵۲در نیشابور بهدنيا آمد. وي فارغ التحصيل زبان و ادبيات انگلیسی دانشكده زبانهای خارجی دانشگاه تهران است. خورشاهيان از دهه هفتاد به نوشتن داستان كوتاه پرداخت. از جمله آثار وی در حوزه ادبیات داستانی میتوان به «اين كلاه مكزيكي»، «تا صدای رباب پای قطار»، «سفر به شهریور»، «باشد ایستگاه بعدی»، «من کاتالان نیستم»، «کشوری که شکل چکمه است»، «من یک بادبادکم»، «باران در بهشت» و «باشد ايستگاه بعدي» اشاره کرد.
خورشاهیان همچنین مجموعه شعرهایی مانند «انسان پرنده است»، «پلهها را نشمرده آمدم بالا»، «عصر روزهای جمعه»، «مدایح»، «توی اخبار رادیو»، «در كلاس دير وقت» و «اين غزلهای سليمان نيست» را نیز در کارنامهاش دارد.