به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست رسانهای هجدمین «جشنواره قصهگویی» صبح امروز 18 بهمن ماه 94 با حضور علیرضا حاجیانزاده مدیرعامل کانون، دکتر محمدعلی شامانی معاون فرهنگی و دبیر جشنواره، محسن حموله مدیر فرهنگی جشنواره در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد و خبرنگاران رسانههای جمعی در جریان برنامههای این جشنواره قرار گرفتند.
مدیرعامل کانون پرورش فکری در این نشست گفت: قصه یکی از مهمترین روشهای ارتباط با کودکان است و ما از این طریق میتوانیم مفاهیم و آموزههای بسیاری را به روش غیرمستقیم به کودکان منتقل کنیم، بر این اساس قصهگویی یکی از مهمترین فعالیتهای کانون پرورش فکری است.
علیرضا حاجیانزاده به تأثیر جشنواره قصهگویی بر افزایش میزان علاقه کودکان به کتابخوانی اشاره کرد و گفت: باید توجه داشت قصهگویی ارتباط مستقیمی با فرهنگ مطالعه دارد چون قصهها در کتاب است و بچهها چون علاقه زیادی به شنیدن قصه دارند بهتر است والدین و مربیان قصهگویی، قصههایی را که میخواهند برای بچهها بگویند به نوعی به کتاب وصل کنند و در قالب قصهگوی کتابی را هم به بچهها معرفی کنند. ما در کانون تلاش میکنیم قصهها را به کتابها پیوند بزنیم و در هر قصهای که برای بچهها خوانده میشود کتابی نیز به آنها معرفی میشود و اینگونه کتاب خواندن را نیز در بین بچهها ترویج میکنیم.
وی جشنواره قصهگویی را از مهمترین جشنوارههای کانون عنوان کرد و گفت: قصهگویی از همان روزهای اولیه فعالیت ما مورد توجه کانون بوده است چون از ابزارهای مهم و مورد توجه در تعلیم و تربیت بچههاست و در قالب 42 فعالیت مستمری که انجام میدهیم یکی از رایجترین فعالیتها محسوب میشود. همچنین در برنامههای جنبی جشنواره هم 14 نشست تخصصی و 4 کارگاه آموزشی و نمایشگاه با محور قصهگویی خواهیم داشت.
وی درباره پیشینه جشنواره قصهگویی کانون نیز اظهار کرد: نخستین دوره این جشنواره در سال 1376 برگزار شد و در سالهای مختلف ادامه یافت تا اینکه از سال 1385 این جشنواره حالت بینالمللی به خود گرفت و قصهگویان خارجی به ایران دعوت شدند.
حاجیانزاده «همدلی و همزبانی» را موضوع هجدهمین دوره از جشنواره قصهگویی عنوان کرد و گفت: در سال 94، 530 جشن قصهگویی در 530 نقطه کشور و با حضور سه هزار و 810 پدربزرگ و مادربزرگ قصهگو برگزار شد. همچنین در 31 استان، جشنواره استانی شکل گرفت که از این میان 316 قصهگوی استانی از میان هزار و 624 قصهگوی شرکتکننده به مرحله کشوری راه پیدا کردند و در نهایت 20 قصهگو از استانهای مختلف انتخاب شدند. بهطورکلی 20 قصهگوی ایرانی در بخش رقابتی، 10 قصهگو در بخش غیررقابتی، 4 قصهگوی برگزیده سیزدهمین جشنواره رضوی، 3 پدربزرگ و مادربزرگ و 11 قصهگوی مطرح خارجی در روزهای برگزاری جشنواره، قصهگویی خواهند کرد. همچنین 37 قصهگو به مدارس، بیمارستانهای کودکان، مراکز بهزیستی، مراکز کودکان کار، فرهنگسراها، متروها و پارکها رفته و برای بچهها قصه خواهند گفت.
مدیرعامل کانون پرورش فکری همچنین از رونمایی کتاب «رازهای قصهگویی» با ترجمه فرزانه فخریان در ایام جشنواره قصهگویی کانون خبر داد و گفت: مجموعه 16 جلدی «فرهنگ قصههای شب یلدا» با سرپرستی علی خانجانی به صورت کتاب مکتوب و لوح فشرده در حال آمادهسازی است که بهزودی این مجموعه از سوی کانون پرورش فکری منتشر میشود.
حاجیانزاده قصهگویی را از سنتهای فراموششده در سطح کشور عنوان کرد و گفت: ما در پی تقویت سنت قصهگویی در میان خانوادهها هستیم و تلاش میکنیم تا با حمایت از سازمانهای مردمنهاد در حوزه قصهگویی، باشگاه قصهگویی را راهاندازی کنیم. روزگاری پدران و مادران ما برای ما قصه میگفتند و بسیاری از مفاهیم را از طریق قصهگویی به ما منتقل میکردند اما امروز این سنت فراموش شده است.
مدیرعامل کانون همچنین بیان کرد: در حال حاضر 25 میلیون کودک و نوجوان در سطح کشور داریم اما تعداد مربیان ما سه هزار نفر است که به تعدادی میتوانند تاثیرگذار باشند که در توان آنهاست و ما هرگز مدعی 25 میلیون کودک نبودهایم چون امکانات زیادی نیاز است. اما با تعامل با صداوسیما در تلاشیم قصهگوی ماهرمان را به این نهاد ببریم و آنها بتوانند برای کودکانی که مخاطب صدا و سیما هستند قصه بگویند. در این راستا تفاهمنامهای با رسانه ملی امضا کردهایم و در برنامهای با عنوان «نُقل و نبات» که از شبکه آموزش پخش میشود، قصهگویان کانون حضور دارند و به آموزش قصهگویی میپردازند.
هجدهمین جشنواره قصهگویی از بیست و هفتم تا سیام بهمن ماه در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار میشود.