محمدتقی حقبین، عضو انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) اظهار کرد: محل برگزاری نمایشگاه امسال با اینکه در حاشیه شهر تهران قرار گرفته است، از وسعت و گستردگی فوقالعاده خوبی برخوردار است و این نشاندهنده دوراندیشی مدیران شهری است، اما بهتر است معبرهای دسترسی به این مکان افزایش یابد، زیرا تنها دسترسی به شهرآفتاب از اتوبان خلیجفارس است که از ترافیک سنگینی برخوردار است و جا دارد مدیران شهری برای سهولت تردد به این مکان خوب، دسترسی اختصاصی در نظر گیرند تا شاهد ترافیک سنگین در این محور نباشیم.
مشاور مدیر اجرایی کمیته ناشران داخلی بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، محلی که برای سالنهای نمایشگاهی در نظر گرفته شده است را خوب ارزیابی کرد و گفت: این مساحت هنوز جوابگوی برگزاری نمایشگاه بزرگ کتاب نیست و شایسته است مدیران شهری در این فضای گسترده نسبت به راهاندازی سایر فازهای نمایشگاه اقدام کند تا بتوانیم این رویداد بزرگ فرهنگی را به نحو احسن در سالنهای استاندارد نمایشگاهی برگزار کنیم.
به گفته وی، نصب سیستمهای گرمکننده و خنککننده امروزه از ضرورتهای سازههای استاندارد نمایشگاهی محسوب میشود و جا دارد که زیرساختهای لازم برای نصب چنین سیستمهایی در شهر آفتاب ایجاد شود تا مخاطبان با رفاه بیشتری در نمایشگاه حضور یابند.
این عضو انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک افزود: در چادرهای بخش کودک و نوجوان و دانشگاهی، هنوز این زیرساختها ایجاد نشده. به عنوان مثال، سیستمهای خنککننده باید تجهیز شود. البته این ظرفیت وجود دارد که به سازههای دائمی تبدیل شوند و سیستمهای تهویه و برقرسانی آن استاندارد شود.
حقبین همچنین درباره سالنهای کودک و نوجوان گفت: انتظار داشتیم در فضای جدید دیگر با محدودیت متراژ در سالنهای کودک و نوجوان مواجه نباشیم. با توجه به اینکه تعداد ناشران کتاب کودک و عنوانهای منتشر شده در این حوزه روز به روز در حال افزایش است و ما باید جوابگوی نیاز آنها در نمایشگاه کتاب باشیم. باید تدابیری اندیشیده شود که در سالهای آینده متراژ بیشتری به سالنهای کودک و نوجوان اختصاص داده شود، زیرا در این فضای گسترده شهر آفتاب امکان اضافه شدن مساحت به بخشهای مختلف وجود دارد.