به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دبیر اجرایی نخستین جشنواره ملی تولید کتاب رضوی برای کودک و نوجوان گفت: این جشنواره از مجموعه برنامههای چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) است که از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارمحال بختیاری با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) برگزار میشود.
نورالله بنیمهدی ادامه داد: این جشنواره که همزمان با سالروز میلاد حضرت علی بن موسیالرضا (ع) و حضرت فاطمه معصومه (س) و بزرگداشت حضرت احمد ابن موسی شاهچراغ (ع) و همزمان با دهه کرامت، برگزار میشود در 10 دوره قبلی با موضوع «ادبیات کودک و نوجوان رضوی» در سه محور قطعه ادبی، شعر و داستان برگزار میشد و امسال برای نخستین بار به «تولید کتاب رضوی برای کودک و نوجوان» اختصاص یافته که در محورهای داستان چاپ شده، داستان چاپ نشده، شعر چاپ شده و شعر چاپ نشده برگزار میشود.
وی هدف از این جشنواره را ترویج فرهنگ رضوی و گسترش فعالیتهای فرهنگی، هنری و مذهبی و مرتبط با سیره ائمه معصومین، به ویژه امام رضا (ع) و گرامیداشت تولیدکنندگان و پدیدآورندگان آثار برتر فرهنگی و هنری در زمینه سیره شخصیت، معارف امام رضا (ع) و کمک به انتشار گستردهتر این آثار عنوان کرد.
نماینده بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در شهرکرد بیان کرد: تا به حال 125 اثر در موضوعات مرتبط با جشواره شامل پرداختن به ابعاد مختلف زندگی امام رضا (ع)، تبیین سیره امام رضا (ع) و بهرهگیری از احادیث امام رضا (ع) به دبیرخانه ارسال شده است که 60 عنوان از آنها کتاب چاپ شده و 65 عنوان کتاب چاپ نشده است و پیشبینی میکنیم که تعداد این آثار تا اول تیرماه که پایان مهلت ارسال آثار است به 140 اثر برسد. همچنین بخش ویژهای هم شامل انتخاب یک حدیث از حضرت امام رضا (ع) با موضوعات مورد نیاز روز جامعه، مبتنی بر سیره رضوی بهعنوان محتوای معرفتی در راستای سبک زندگی اسلامی با رویکرد اقتصاد مقاومتی داریم.
بنیمهدی افزود: البته با توجه به اینکه این جشنواره در سالهای گذشته با عنوان «ادبیات کودک و نوجوان» برگزار میشده تا به حال تعداد زیادی هم قطعه ادبی، شعر و داستان در زمینه ادبیات کودک و نوجوان به دست ما رسیده است که به دلیل تغییر موضوع جشنواره قابل استفاده نیست و در صورتیکه جشنواره دیگری مرتبط با این آثار برگزار شود، آنها را برای جشنواره مذکور ارسال خواهیم کرد تا مورد ارزیابی قرار گیرند.
وی در ادامه سخنانش به کمیت و کیفیت آثار ارسالی اشاره کرد و گفت: تعداد پایین آثار ارسالی نشاندهنده کم توجهی ناشران و نویسندگان به این حوزه است. از طرفی برخی از آثاری که به دست ما رسیده کیفیت تصویری و محتوایی مناسبی ندارند. همچنین تعدادی هم دارای مطالبی طولانی و تکراریاند یا با فونت مناسبی منتشر نشدهاند و شاید این مسائل از دلایلی باشد که مخاطبان کودک و نوجوان استقبال زیادی از اینگونه آثار نمیکنند.
وی در ادامه فرمایشی بودن برخی جشنوارهها و توجه کم به جنبه پژوهشی آثار را از مواردی عنوان کرد که بیشتر نویسندگان و ناشران به عنوان دلیل عدم رغبتشان جهت حضور در این جشنواره اعلام کردهاند.
بنیمهدی در بخش دیگری از سخنانش به نظرسنجی برگزارکنندگان این جشنواره قبل از برگزاری آن اشاره کرد و گفت: از جمله اهداف ما در این جشنواره افزایش کمیت و کیفیت آثار تولیدی و جذب بیشتر مخاطبان است. به این منظور، نظرسنجی از کودکان و نواجوانان و خانوادههای آنها را بر اساس 120 فرم نظرسنجی انجام دادیم و در این فرمها نظرات آنها درباره اینکه در انتخاب یک کتاب دینی چه آیتمهایی برایشان اهمیت دارد را مورد سنجش قرار دادیم. بعد از ارزیابی متوجه شدیم که تصویرگری و شکل ظاهری کتاب بیشترین اهمیت را برای خانوادهها و بچهها دارد و بعد از آن به ترتیب شاعر یا نویسنده کتاب، گرافیک، قطع کتاب، ناشر و محل نشر آن مورد توجه قرار گرفته بود.
دبیر اجرایی جشنواره درباره جوایز برگزیدگان نیز گفت: در این جشنواره به برگزیدگان بخش کتابهای چاپ شده به ترتیب 20، 15 و 10 میلیون ریال به همراه تندیس، لوح تقدیر و به بخش کتابهای آماده چاپ به ترتیب 10، 8 و 5 میلیون ریال به همراه تندیس و لوح تقدیر اهدا میشود. همچنین برای حمایت بیشتر از اینگونه آثار برنامههایی برای خرید آثار چاپ شده و انتشار آثار چاپ نشده در دستور کار داریم.