به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل کانون، بیوک ملکی در «برنامه دو پنجره» کانون کردستان به پرسشهای حاضران درباره شعر، احساس و زبان در شعر، پاسخ گفت و به تشریح شیوههایی که میتواند به ارتقای قابلیتهای علاقهمندان در حوزه شاعری کمک کند، پرداخت.
وی با بیان اینکه برای شعر سرودن باید آثار بزرگ و موفق شاعران خوانده شود، افزود: با فاصله گرفتن از دنیای مجازی به خواندن کتابهای قیصر امینپور و سهراب و دیگر شاعران بپردازید. اینکار باعث گسترش دایره واژگان شده و به رشد تخیل و دانایی آنان، میافزاید.
ملکی یکی از مهمترین ویژگیهای شعرای کودک را بهروز بودن آنها دانست و ادامه داد: شناخت دغدغههای کودک امروزی یک نیاز اساسی برای شعرسرایی در این حوزه است. نویسنده و شاعر باید کودکان را بشناسد و متعلق به دنیای کودکان باشد.
شاعر «از هوای صبح» در پاسخ به پرسشهای اعضا از دولایه بودن شعر صحبت کرد و نوجوانان را به دقت در لایه دوم شعر دعوت کرد. وی برای بچهها شعرخوانی کرد و خوانش صحیح شعر را نیز در درک معنا و مفهوم شعر مهم برشمرد.
سهیلا شیخی، مدیرکل کانون استان کردستان نیز در این نشست گفت: این دیدارها که هرساله در قالب نشستهای نقد و بررسی و با عنوان «برنامه دو پنجره» در کانون برگزار میشود، کودکان و نوجوانان را به مطالعه و دنیای نویسندگان و آثارشان نزدیک کرده و شرایطی را برایشان فراهم میآورد تا در فضایی صمیمی به نقد و بررسی آثاری بپردازند که برای آنها به چاپ میرسد.
وی ادامه داد: «دو پنجره» امسال را با رویکردی دوباره به شعر نوجوان و مجموعههای تازه منتشر شده برای نوجوانان برپا کردیم و در همین راستا از شاعر خوب کشورمان بیوک ملکی دعوت شد تا به جمع نوجوانان سنندجی بیایند تا بچهها بتوانند در حضور او به نقد و بررسی آثارشان بپردازند.
شیخی افزود: مجموعه شعر «چرا تو سنگی؟» عنوان کتابی است که به تازگی از بیوک ملکی چاپ شده و به مراکز فرهنگی هنری کانون راه پیدا کرده و نقد و بررسی این کتاب از نگاه نکتهسنج مخاطبان نوجوانش به برنامه «دو پنجره» امسال رونق میدهد.
مدیرکل کانون استان کردستان با اشاره به اینکه برنامه «دو پنجره» در استان در پی بهروز کردن اطلاعات کودکان و نوجوانان و آشنایی نزدیک آنها با شاعران کشوری است، اظهار کرد: کودکان و نوجوانان باید هر روز در تلاش باشند تا اطلاعات خود را نسبت به روز قبل بیشتر کرده و هرگز ایستا نباشند.
وی خطاب به کودکان گفت: امیدوارم که همه ما بتوانیم با خوب گوش دادن به صحبتهای این نویسندگان بیشترین استفاده را ببریم و از علم و هنر این بزرگواران استفاده کنیم.
شیخی تقویت روحیه نقد و بررسی، ترویج فرهنگ کتابخوانی و ایجاد انگیزه برای اعضایی که ذوق ادبی دارند را از دیگر ضروریات برگزاری چنین برنامههایی دانست.
الهام زارعیزاده، کارشناس ادبی کانون کردستان نیز در این برنامه ضمن قدردانی از مسئولان و اعضا، در ارتباط با اهمیت فعالیتهای ادبی و اهداف کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در شناسایی استعدادهای مخاطبان، همچنین شیوه فعالیتهای بخش مکاتبهای واحد آفرینشهای ادبی کانون مطالبی را ارائه کرد.
وی عنوان کرد: این برنامه به منظور آشنایی بیشتر کودکان و نوجوانان استان با شاعران و نویسندگان کشور، جذب و پایدارسازی اعضا و علاقهمندسازی آنان به حضور در فعالیتهای ادبی و کارگاههای شعر و داستان برگزار میشود.