علیاصغر سیدآبادی، در حاشیه اختتامیه دومین دور جام باشگاههای کتابخوانی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: به نظر میرسد این طرح موفق بوده است. برای ارزیابی باید نسبتی بین نتایج و فواید با هزینههای صورت گرفته در نظر گرفت و براین اساس جام باشگاههای کتابخوانی بسیار کمهزینه و موثر بوده و تاثیرات مثبتی در افزایش و ترویج کتابخوانی داشته است.
دبیر جام باشگاههای کتابخوانی افزود: طبق گزارشهایی که از باشگاههای کتابخوانی داشتیم بعضی والدین در ابتدا از مشارکت فرزندانشان ناراضی بودند اما بعد از دیدن تاثیرات مثبت آن در تغییر رفتار بچهها ابراز رضایت میکنند. چون در این طرح بچهها علاوه براینکه کتاب میخوانند تجربه مشارکت مدنی را نیز کسب میکنند.
وی درباره نحوه تهیه کتاب از سوی دانشآموزان هم توضیح داد: در این طرح لیستی شامل 700 عنوان کتاب که در سالهای اخیر منتشر شده بودند و از نظر کیفی نسبتا قابل قبول بودند از همه گرایشها تهیه شد و بچهها میتوانستند بر اساس سلیقه و علاقهشان کتاب موردنظرشان را از لیست انتخاب و با 50 درصد تخفیف خریداری میکردند. 50 درصد دیگر از سوی موسسه خانه کتاب پرداخت میشد.
به گفته سیدآبادی، در این لیست به فهرست همه جوایز حوزه کودک و نوجوان اعم از آموزش و پرورش، شورای کتاب کودک، کانون پرورش فکری، جایزه شهید غنیپور، لاکپشت پرنده و کتاب سال توجه شده و کتابی از قلم نیافتاده است.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزیهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره برنامههای مورد نظر برای سومین دوره جام باشگاههای کتابخوانی نیز بیان کرد: این برنامه امسال در 100 شهر و روستا اجرا شد اما تلاشمان این است که در دوره بعدی تمام شهرها و روستاهایی را که تمایل دارند در این برنامه شرکت دهیم و سعی میکنیم این برنامه ابتدا در سطح استانی برگزار شود و برگزیدگان استانها به مرحله کشوری راه یابند.