به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از کاشان، آیین اختتامیه نخستین جشنواره کتاب کودک کاشان با حضور مسئولان شهر کاشان و جمعی از نویسندگان و پدیدآوندگان ادبیات کودک و نوجوان، دانشآموزان و معلمان عصر یکشنبه (۲۵ آذرماه) در دانشگاه علوم پزشکی این شهر برگزار شد.
علیاصغر سیدآبادی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: از اینکه این اتفاق در کاشان افتاد و جشنواره کتاب کودک کاشان با این عظمت برگزار شد، بسیار خوشحالم. وقتی کاشان پایتخت کتاب شد قرار شد یک سری کارها از سوی بخشهای مختلف برگزار شود و جشنواره کتاب کودک ازجمله کارهایی بود که قرار بود از سوی بخش خصوصی اجرا شود و پیشنهاد آن از سوی هتل نگارستان کاشان مطرح شد و در ابتدا قرار بود در قالب یک مسابقه نقاشی با موضوع آب برای کودکان برگزار شود اما در این حد گسترش یافت و با این عظمت برگزار شد.
فرهنگ و هنر موتور محرکه شهرهای پایدار است
وی در ادامه به ویژگیهای شهرهای پایدار اشاره کرد و گفت: در طول تاریخ شهرهایی پایدار ماندهاند که بنیه فرهنگی قوی داشتهاند. فرهنگ و هنر موتور محرکه شهرهای پایدار است.
سیدآبادی افزود: این وضعیت در سطح جهان هم حاکم است و در این شهرها طبقه خلاق جامعه با اقتصاد گره خورده است و این جشنواره نشان داد که در کاشان اقتصاد با فرهنگ و هنر گره خورده است.
به گفته سیدآبادی جشنواره کتاب کودک کاشان یک الگوی موفق برای مدیریت در تمام کشور است و دولت متصدی جایش را به دولت تسهیلگر داده است.
سعید ابریشمی راد، شهردار کاشان در این مراسم گفت: اگر همه ما پذیرفتیم که اشرف مخلوقاتیم میدانیم که بچهها زیباترین آفریده پروردگارند. برای من زیباترین لحظات این است که در جمع بچهها به عنوان شهروندان بیپیرایه باشم و خوشحالم که نویسندگی تخصصی شده و کتابهای ویژه برای کودکان تولید شده است.
وی در ادامه بیان کرد: بذری که امروز به دستان شما نویسندگان در زمین ذهنهای آماده کاشته میشود نهالی پربار است که به پیوستنشان باغ سبز ایران فردا را خلق میکند و این جشنواره تلاشی است برای رسیدن به این رویای شیرین.
ابریشمی راد افزود: این جشنواره فرصتی شد تا فراتر از احتیاجات روزمره فرزندانمان به نیاز بزرگتری یعنی نیاز به دانستن و تجربه کردن بیاندیشیم. کتاب این فرصت را در اختیار بچهها قرار میدهد تا یادبگیرند و تجربه کنند بدون اینکه جامعه و خانواده هزینهای بابت آن پرداخت کند.
وی در ادامه به نقش بخش خصوصی در رقم زدن رویدادهای فرهنگی اشاره کرد و گفت: عمده اتفاقات خوبی که در طول تاریخ در این سرزمین رقم خورده نه به دست دولتها و حکومتها بلکه به دست اندیشههای بزرگ مردمان این سرزمین بوده است که خلاءهایشان را شناسایی کرده و برای رفع آن کوشیدهاند.