به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محمود حکیمی، نویسنده و پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان، درباره طرح بنکارت دانشآموزی گفت: ارائه بنکارتهای دانشآموزی کار خوبی است و میتواند سبب تشویق بچهها به مطالعه شود، چه بچههای کتابخوان و چه کودکان و نوجوانانی که علاقه زیادی به کتاب خواندن ندارند.
به گفته وی با ارائه این بن کارتها، بچهها به حضور در نمایشگاه کتاب و بازدید از غرفهها علاقهمند میشوند و سعی میکنند بهترین کتابها را انتخاب و خریداری کنند. این مساله موجب میشود آنها لذت انتخاب، خرید و مطالعه کتاب را بچشند و در آینده برای حضور در کتابفروشیها تشویق شوند.
حکیمی بیان کرد: بهتر بود این کار از مهرماه آغاز میشد و به بچهها اعلام میشد که قرار است در نمایشگاه کتاب به آنها بن کارت داده شود تا در این فرصت با حوصله به تحقیق و مشورت درباره کتابها بپردازند و کتابهای مورد نظرشان را انتخاب کرده و در نمایشگاه به دنبال آن آثار باشند نه اینکه بدون تحقیق و مشورت، صرفاً به این منظور که بن کارت خود را خرج کنند، هرکتابی را که دیدند، بخرند.
وی در ادامه از کودکان و نوجوانان ایرانی خواست که قبل از خرید کتاب حتماً با خانواده و معلمان خود مشورت و بعد اقدام به خرید کتاب کنند. همچنین حتماً با خانوادهشان به نمایشگاه بروند و با مشورت آنها کتاب بخرند زیرا بعضی کتابها مخصوصاً برخی آثار ترجمه، اصولاً با فرهنگ ما سازگاری ندارد و مناسب مطالعه برای بچهها نیست.
حکیمی گفت: به نظر من بهتر است بچهها را بیشتر به مطالعه کتابهای علمی تشویق کنیم، البته باید دقت کنیم کتابهایی را برای بچهها پیشنهاد دهیم که بهروز و جدید باشد، زیرا علم مرتباً در حال پیشرفت است. همچنین اگر کتاب پیشنهادی در حوزه ترجمه است، دارای ترجمه صحیح و روانی باشد و از نظر زبانی و نثر ادبی مشکل نداشته باشد.