فتحالله فروغی، مدیر انتشارات شورا، در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: هرگونه حمایت تشویقی به منظور افزایش مطالعه و ارتقای سطح کتابخوانی برای جامعه مفید است و از آنجا که این امر مستلزم کارهای بنیادی است، موضوع ترویج مطالعه و ارتقای کتابخوانی باید در سیاستهای کلان مدیریت فرهنگی قرار گیرد. البته نباید فراموش کرد یکی از نهادهای مهم که میتواند در این موضوع ایفای نقش کند وزارت آموزش و پرورش است و به نوعی یکی از متولیان مهم ترویج کتابخوانی در کشور محسوب میشود.
به گفته این ناشر کودک و نوجوان، با توجه به این که مطالعه امری است که باید از دوران کودکی مورد توجه قرار گیرد طبیعتاً دراین میان توجه ویژه به گروه سنی کودک و نوجوان از اهمیت بیشتری برخوردار است و در احادیث فراوانی هم به این نکته اشاره شده است. اگر بخواهیم فرزندانمان در بزرگسالی موضوعی در درونشان نهادینه شود باید آن موضوع از دوران کودکی به عنوان فرهنگ در ذهن و دل آنها جای گیرد.
وی ادامه داد: براین اساس، خواندن کتاب هم باید از آغازین روزهای باسواد شدن فرزندانمان در مدرسه، از سوی آموزش و پرورش مورد توجه قرار گیرد و خواندن کتابهای غیردرسی در کنار کتابهای درسی از سوی دانشآموزان در مدرسه و در اوقات فراغت آنها مورد توجه قرار گیرد. سواد و دانش تنها از طریق کتابهای درسی حاصل نمیشود و باید کتابهای غیردرسی هم به منابع مطالعاتی بچهها اضافه شود.
فروغی همچنین بیان کرد: اگر اختصاص بنکارت دانشآموزی را یک راهکار تشویقی و ترغیبی بدانیم، راه درستی انتخاب کردهایم. اما باید این مساله در کشور نهادینه شود چراکه حمایتهای مالی تا حدی میتواند جوابگو باشد و در زمره سیاستهای کوتاهمدت محسوب میشود و نمیتوان همیشه متکی به آن بود و باید در پی راهکارهایی باشیم تا مطالعه در کودکان و نوجوانان کشورمان نهادینه شود.
مدیر انتشارات شورا درباره نحوه انتخاب کتاب در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: من با هرگونه اختصاص بن ویژه برای خرید کتابهای خاص مخالفم و احساس میکنم خریداران باید به انتخاب خودشان کتابهای موردنظرشان را خریداری کنند. اما در حوزه کودک و نوجوان به لحاظ اهمیت پایهای بودن این مساله باید خانوادهها و معلمان، بچهها را به حوزه کتابهای مورد علاقه بچهها هدایت کنند و اجازه دهند آنها خودشان انتخابگر باشد. البته نقش سیر مطالعاتی و هدایت دانشآموزان به کتابهای مناسب با سن، فهم و درک آنها نیز باید مدنظر اولیا و مربیان دانشآموزان قرار گیرد تا بتوانند مناسبترین آثار را به کودکان و نوجوانان پیشنهاد دهند.